Nyilvános, klinikusok és más egészségügyi szakdolgozókat megcélzó online szemináriumokat hirdetett meg a Harvard Medical School, amelyekben a koronavírussal kapcsolatos klinikai és operatív szempontokról hallhatnak szakmai információkat a résztvevők. A következő előadást a mai napon, magyar idő szerint 18 órakor lehet élőben követni.

A Harvard Medical School eddig két webináriumot hirdetett meg, az egyiket, az új koronavírus okozta megbetegedés (COVID-19) klinikai szempontból történő kezeléséről, amelyet március 23-án és 24-én lehetett élőben követni, míg a másik témában tartott kurzust, melyben a koronavírussal kapcsolatos operatív szempontokat tekintik át, március 25-én és 26-án lehetett, illetve lehet látni. Az első webinárium moderátora dr. J. Kevin Tucker egyetemi tanár, a DCI Brigham/Faulkner Hospital orvosigazgatója, míg a másodikat Ajay Singh, a Harvard Medical School posztgraduális oktatásért felelős dékánhelyettese moderálja. Az online szemináriumok során a moderátorok több, a Harvardhoz kötődő szakértővel beszélgetnek, tekintik át a koronavírussal kapcsolatos szakmai szempontokat.

A meghirdetett webináriumokat ezen a héten tartják, illetve tartották meg, az előadásokra a Harvard Medical School ezen a weboldalán lehet regisztrálni. A szükséges adatok megadása után a regisztrált email címre az érdeklődők egy levelet fognak kapni, mely tartalmaz egy Zoom linket az aktuális webináriumhoz csatlakozáshoz. A következő online szeminárium a mai napon, magyar idő szerint 18 órakor kezdődik élőben, témája az új koronavírushoz kapcsolódó egészségügyi operatív szempontok. A kurzus weboldalán szereplő információ szerint az egyetem a beszélgetéseket utólag, felvételről is megtekinthetővé teszi majd.

Forrás: Harvard Medical School
Deme Tamás

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.