„Életem első előadását 24 évesen ebben a teremben tartottam, ami a mai napig meghatározó emlék számomra” – idézte fel dr. Tóth Timea, az Egészségtudományi Kar Erkel utcai épületének 1-es előadótermében. Az Alkalmazott Pszichológia Tanszék főiskolai docense visszaemlékezett, hogy amikor 29 évvel ezelőtt megtartotta itt élete első neveléselmélet óráját az egészségügyi szakoktató képzésben, épp egy televíziós felvétel zajlott, amiről neki nem szóltak. „Az első előadásomat reflektorfényben tartottam, így dupla izgalom volt számomra; azóta akárhányszor belépek ide, mindig várom a kamerákat” – mesélte nevetve.

Galéria

3kép

Nemcsak a tanterem, az egész épület kedves számomra, hiszen itt indult el 1975-ben az Egészségtudományi Kar – akkor még Egészségügyi Főiskolai Kar néven, és magam is itt kezdtem a pályát; korábban, még az 50-es években nővérképző működött itt – tette hozzá. A kertvárosi környezetben, családi házak közé ékelődött épület érdekessége, hogy a felső szinten működik az egyetem egyik kollégiuma, a Bókay János Kollégium is. Jelenleg az Erkel utcában tartják a részidős képzések nagy részét, míg a többi képzés központja a Vas utcai épület – ismertette dr. Tóth Timea, aki mindkét épületben oktat. Mint mondta, ez a hely számára a nyugalom szigete, a kertet díszítő rengeteg növény és a kis csobogó rendkívül jó stresszoldó. Mindig érték, ha egy pici zöld szigettel találkozunk a városban – vélte. A kar indulásakor rendszeresek voltak itt a csapatépítő bográcsozások, amin hallgatók és oktatók együtt vettek részt. Előfordult már, hogy itt a kertben tartottam órát – idézte fel.

Dr. Tóth Timea 29 éve dolgozik az egyetem Egészségtudományi Karán. Mint mondta, az Alkalmazott Pszichológiai Tanszéken belül ő a pedagógiai tárgyakat képviseli – jelenleg hét ilyen jellegű tárgyat oktat, köztük például egészségnevelést, család- és általános pedagógiát, illetve tanulásmódszertant.

Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

Cikksorozatunkban egyetemi polgárokat kérünk arra, hogy mutassák meg a kedvenc egyetemi helyszínüket. Az alapítás 250. jubileuma alkalmából indított sorozat további részei megtekinthetők a Semmelweis 250 honlapon.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.