Az „én egyetemem” számomra azt jelenti, hogy egy olyan családias, baráti közeg vesz körül, ahová szinte hazajárunk a munkatársaimmal – vallja Mészáros István, a Biztonságtechnikai Igazgatóság vezetője, aki 2009 óta, kereken 10 éve dolgozik a Semmelweis Egyetemen. Feleségét – aki jelenleg szülési szabadságon van második gyermekükkel – szintén a munkahelyén ismerte meg, amikor még rendészként dolgozott. A biztonságtechnikai igazgató ugyanis a teljes ranglétrát végigjárta, mire megkapta vezetői kinevezését. „Rengeteg szállal kötődöm az egyetemhez” – mondta, hangsúlyozva, hogy ezen belül a Biztonságtechnikai Igazgatóság és annak telephelye a legkedvesebb helyszín számára, noha munkájából adódóan sokat van terepen is.

A Biztonságtechnikai Igazgatóság munkatársai.

Az Illés utca 15-ben található – a nővérszállóval egy helyen működő – „főhadiszállás” kialakítása még elődje vezetése alatt kezdődött, de az elmúlt években is sok változás történt az igazgatóság életében – mondta Mészáros István. A tevékenységi profiljuk is letisztult Biztonságszervezési, Környezetvédelmi és Vagyonvédelmi Osztályokra – tette hozzá. Az épület földszintjét körbejárva elmondta, hogy az irodák ugyan tagoltak, de teljesen átjárhatóak, ezért bár nincsenek egy légtérben a kollégák, mégis közel vannak egymáshoz. „Ha itt vagyok, szeretek mindenkivel szót váltani, igyekszem személyesen tájékozódni és kiadni a feladatokat” – engedett bepillantást a napi rutinba.

A Központi Diszpécser- és Járőrszolgálat irodája.

Galéria

4kép

Az elmúlt években elért eredmények közül kiemelte, hogy két évvel ezelőtt felújították a Központi Diszpécser- és Járőrszolgálat irodáját, ahol a virtuális járőrözést is lehetővé tevő monitorokon, egyetlen távfelügyeleti szoftverben egyesített rendszerben tudják nyomon követni a diszpécserek az egyetem biztonságtechnikai rendszerein keresztül beérkező információkat. Fontos, hogy sikerült párbeszédet kialakítani a klinikai területtel, sokan kezdik már érezni a munkánk hasznát, jól tudunk együttműködni – hangsúlyozta Mészáros István. Hozzátette: szeptember 1-jétől megbízott műszaki főigazgatóként hasonló eredményeket szeretne elérni a Műszaki Főigazgatóság és az egyetem szervezeti egységeinek viszonyrendszerében.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

Cikksorozatunkban egyetemi polgárokat kérünk arra, hogy mutassák meg a kedvenc egyetemi helyszínüket. Az alapítás 250. jubileuma alkalmából indított sorozat további részei megtekinthetők a Semmelweis 250 honlapon.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.