A Semmelweis Egyetem a 2019/2020-as tanévben ünnepli alapításának 250. évfordulóját. Ez alkalomból a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság új, az ünnepi tanév során alkalmazandó arculati elemeket terveztetett az emlékévet koordináló szervezőbizottság jóváhagyásával, melyek formai és tartalmi elemeit külön arculati kézikönyv szabályozza.

Az arculati elemek célja, hogy kifejezzék az egyetem önmagáról és 250 éves hagyományáról, történetéről alkotott képét, valamint azt a presztízst, mely az oktatás, kutatás és betegellátás területén jellemzi az intézményt. A jubileumi címer és logó, a hivatali kommunikációhoz szükséges elemek (névjegykártya, levélpapírok, borítékok), az e-mail aláírás, az előadásanyagok prezentációs formái és az oklevelek mind az egységes ünnepi arculat részét képezik. A jubileumi arculati elemeket a Semmelweis 250 honlapról lehet letölteni.

A kézikönyv (PDF-ben letölthető innen) a szervezeti egységek és az egyetemi polgárok számára kíván útmutatót adni annak érdekében, hogy az intézmény mindenkor egységes ünnepi arculattal jelenjen meg a nyilvánosság előtt az emlékév alatt. A kézkönyvben foglaltakat valamennyi olyan esetben alkalmazni kell, amikor a 2019/2020-as tanévben a Semmelweis Egyetem, vagy annak valamely szervezeti egysége hivatalosan – akár online, akár offline – megjelenik, így kiemelten fontos, hogy az egyetem képviseletét ellátó valamennyi személy, szervezeti egység egységesen, változtatás nélkül használja az arculati elemeket. A kézikönyv szakmai felügyeletét az egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága látja el.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.