Március 15-e alkalmából Semmelweis Ignác-díjat vehetett át dr. Paulin Ferenc, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika professor emeritusa betegségek megelőzése és a gyógyítás terén kivételesen magas színvonalú tevékenysége elismeréseként.

A nemzeti ünnephez kapcsolódó ünnepségen a Várkert Bazárban dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere állami művészeti és egészségügyi elismeréseket adott át. Dr. Paulin Ferenc professor emeritus, a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika volt igazgatója az elmúlt évtizedek szülészet-nőgyógyászatának egyik legmeghatározóbb hazai képviselője. A szakmai eredmények mellett a társadalom egészét érintő, népegészségügyi kérdésekben is sikerült olyan álláspontokat kialakítania és terjesztenie, mint a terhesség-megszakítások vagy a koraszülések számának csökkentése.

„A gyógyító orvos etikájának alapvető, koherens része kell, hogy legyen a magas szintű szakmai tudás” – mondta 75. születésnapján, amiről korábbi tudósításunkat itt lehet elolvasni. A művészeti és egészségügyi díjakkal március 15-e alkalmából elismertek teljes listája ide kattintva tekinthető meg.

Keresztes Eszter
Fotó (archív): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.