A Semmelweis Egyetem négy munkatársa is magas rangú állami kitüntetést vehetett át augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe alkalmából.

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át dr. Tulassay Zsolt Széchenyi-díjas orvos, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa és Klinikai Orvostudományok Doktori Iskolájának volt elnöke. Az elismerést Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át a Pesti Vigadóban 2023. augusztus 19-én.

Dr. Tulassay Zsolt átveszi a kitüntetést Vitályos Esztertől, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkárától.

Dr. Zrínyi Miklós vegyész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Semmelweis Egyetem professor emeritusa kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. Ahogyan dr. Tóth Gábor, a kémiai tudomány doktora, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyugalmazott egyetemi tanára, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára is.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes adta át a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést dr. Ender Ferenc sebésznek, a Dél-pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete Sebészeti Osztályának osztályvezető főorvosának, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának egyetemi magántanárának az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a Hagyományok Házában 2023. augusztus 18-án.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.