A korábban aláírt megállapodások alapján két országból is érkeztek résztvevők a Semmelweis Egyetem költségtérítéses nyári szakmai programjaira.

P1030995_1A „Post Mortem in Practice” angol nyelvű egyhetes továbbképzésen négy japán patológus vett részt, akik a szigetország különböző városaiból, kórházaiból érkeztek. A II. Sz. Patológiai Intézet által szervezett kurzus a Japán Patológus Társasággal 2014. június 4-én kötött megállapodás alapján jöhetett létre, és lehetőséget adott a japán szakembereknek arra, hogy szélesítsék látásmódjukat a post mortem patológiai diagnosztika területén.

BONC_04_1A gyakorlatorientált kurzus során minden nap két boncoláson vehettek részt, melyhez egyebek mellett hisztológiai és citológiai konzultáció és jelentéskészítés is kapcsolódott. Tekintettel arra, hogy a szervezők fontosnak tartották az idelátogató szakemberek szakmai ismeretein túl bemutatni a magyar kultúrát is, a program szerves részévé tették a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága által szervezett kulturális programokat is.

Az Egyesült Arab Emírségek-beli Gulf Medical University-ből két turnusban összesen öt hallgató érkezett az egyetemre a márciusban aláírt megállapodás alapján nyári szakmai programra. A két hét során betekinthettek a Konzerváló Fogászati Klinika, az I. Sz. Sebészeti Klinika, a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika és a III. Sz. Belgyógyászati Klinika mindennapjaiba. A hallgatók pozitív visszajelzése annak is köszönhető, hogy a diákok a gyakorlat során részesei lehettek az érintett klinikák napi szintű betegellátásának.

DP
Fotók: II. Sz. Patológiai Intézet

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.