Összesen 12 képet ajánlott fel az Alumni Találkozóra létrehozott, egészségügyi dolgozók és hallgatók műveiből nyílt kiállítás hat alkotója a Semmelweis Egyetem különböző egységeinek.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán dr. Arató András igazgatóhelyettes vette át Szilcz Máté (ETK IV. évfolyamos hallgató) amatőr fotós, az Alumni Iroda ösztöndíjas diákja által felajánlott képet, melynek címe: Ősz. Később a klinika könyvtára is kapott egy képet, melyet dr. Szabó Attila igazgató és dr. Cserháti Endre vett át dr. Szomor Zsuzsannától, a festmény címe: Luther.

A második képátadón dr. Szél Ágoston rektor fogadta Bányai Bálint ÁOK II. évfolyamos hallgató, amatőr fotós alkotását. A kép címe: NET

A Fogorvostudományi Kar Könyvtárában dr. Gerle János, az Oktatási Centrum igazgatója és könyvtárosa Petró Mátyás (Debreceni Egyetem ÁOK V. éves hallgatója) Pünkösdirózsa című alkotását vette át.

A II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika dr. Blázovics Anna, a Farmakognóziai Intézet professzora festményét fogadta be. A mű címe: Liliom, készült 2014-ben. Emellett Bányai Bálint, ÁOK II. éves hallgató Óriáskerék című fényképe is a klinika falát díszíti majd, valamint Szilágyi Andrásné Bende Márta nyugdíjas asszisztens fotói is ide kerültek.  Képeinek címe: Kisunokám, Kertem kúpvirágai, Maci. A klinikán dr. Fekete György egyetemi tanár és Aranyosi Judit főnővér fogadta az alkotókat és az Alumni Iroda munkatársait.

A legutóbb a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájába került felajánlott kép, Szilágyi Andrásné Bende Márta Szőlőfürt című fényképe. Itt Tósoki Anikó, mb. vezető és  Becsei Zsolt fogadta a képet átadókat.

Forrás, valamint további információk és fotók: Alumni Iroda 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.