Most induló sorozatunkon keresztül a Semmelweis Egyetem épületeit, az itt folyó betegellátási, kutató- és oktatómunkát, hallgatói életet mutatjuk be egykor és most. Elsőként az egyetem hét klinikájának, illetve intézetének épülete tekinthető meg jelenlegi és archív felvételeken. A régi és az új képek közötti válaszvonalat az egér gombját lenyomva tartva mozgathatja, de megtekinthetők a fotók önállóan is a képek alatti linkekre (régen, most) kattintva.

Transzplantációs és Sebészeti Klinika, korábban II. sz. Sebészeti Klinika (az archív kép 1909-ben készült):

before
after

Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet, korábban Királyi Magyar Tudományegyetem Anatómiai Intézete (az archív kép 1901 júliusában készült):

before
after

Urológiai Klinika, korábban III. Sz. Belklinika (az archív kép 1922 júniusában készült):

before
after

Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, korábban Budapesti Királyi Magyar Tudomány Egyetem Ideg- és Elmekórtani Klinika (a két archív kép 1909-ben készült):

before
after
before
after

I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, korábban Stefánia Szegény-gyermek-Kórház (az archív kép az 1960-as években készült, már mint az egyetem I. Sz. Gyermekklinikája):

before
after

I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, korábban Királyi Magyar Tudományegyetem Anatómiai Intézete (az archív kép 1896-ban készült) a századfordulótól I. és II. Sz. Kórbonctani Intézet:

before
after

II. Sz. Patológiai Intézet, korábban a Törvényszéki Orvostani Intézet (az archív kép 1909-ben épült):

before
after

Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem
Archív fotók forrása: Semmelweis Egyetem, Központi Levéltár

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.