2015 elején folytatódik a posztgraduális nemzetközi gyógyszerfejlesztési szakirányú továbbképzés a Semmelweis Egyetemen a Cooperative European Development Course (CEMDC) szervezésében. Az első évfolyamban tizenhét hallgató kapta meg diplomáját 2014 első felében. A második kurzus jelenleg is tart – a hallgatók a záróvizsgára készülnek.

cemdcA CEMDC tíz egyetem oktatói hálózata, amely sikerre vitte azt az alapítói szándékot, hogy meglegyen a magas szintű, harmonizált nemzetközi oktatás lehetősége azokban az országokban is, amelyekben – méretükből vagy a gyógyszeripar fejletlenségükből adódóan –közös program nélkül ez nem lenne reális. A társegyetemeken tartott modulokat jelentős érdeklődés övezte és az együttműködésben résztvevő intézmények nagyra értékelik a CEMDC közös oktatási programját a szakmai kapcsolatok építése és elmélyítése szempontjából. A második évfolyam hat modulja közül egy a ljubljanai, egy a pozsonyi egyetem gyógyszerészeti karán valósult meg.

A harmadik évfolyam 2015 elején indul. A program célja jelenlegi és jövőbeni pharma-managerek képzése, akik a gyógyszerfejlesztés teljes komplexitását át tudják tekinteni. A kurzusra orvosi, gyógyszerészi, illetve mesterfokú természettudományi képzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek, megfelelő angoltudással, 2014. december elsejéig.

További információ a CEMDC honlapján található.

Dr. Kerpel-Fronius Sándor 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.