IMG_3201Fekvőbeteg-ellátás kategóriában Astellas-díjat kap Bencés Ilona, a Semmelweis Egyetem Bőr- Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika intézetvezető főnővére.
A 2013-as szakdolgozói pályázaton – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – a kórházak, klinikák és rendelőintézetek ápolási- és orvosszakmai vezetői, valamint az alapellátási szakterületen tevékenykedő orvosok jelölhettek. A nagyközönség a felterjesztett csoportok értékelésébe a 21 napos betegelégedettségi felmérés során kapcsolódhatott be.

Bencés Ilonát – aki 3 éve intézeti főnővér – dr. Kárpáti Sarolta, a klinika igazgatója jelölte az elismerésre a kibővített Klinikai Tanács 100%-os támogatásával. Ezt egyebek mellett azzal indokolta, hogy a jelölt munkája igen sokrétű. A főnővéri feladatai mellett sokat tesz a hazai bőrgyógyászati szakasszisztens és szakápoló képzésért, és részt vett betegtájékoztató ismertetők kidolgozásában is. A méltatás szerint Bencés Ilona személyiségében is sokszínű, munkatársai bármikor, bármiben számíthatnak rá. Meggyőződése, hogy a szakdolgozók felé irányuló megfelelő kommunikációval jelentősen növelhető az ápolói, asszisztensi munka színvonala és minősége és nem utolsó sorban a dolgozók elégedettsége. Igyekszik mindig hangsúlyt fektetni a csapatkohézió erősítésére is – olvasható a méltatásban.

IMG_3192Bencés Ilona a pályázat kapcsán azt írta magáról, hogy pályaválasztásakor fel sem merült más lehetőség, mint hogy ápolónő legyen.Úgy fogalmazott: hisz abban, hogy csakis rajtunk múlik, milyen légkör alakul ki körülöttünk és nagyon kis befektetéssel, számos dolgot el lehet érni ennek javítására.

Az Astellas-díj – Az év egészségügyi szakdolgozója pályázatot harmadszor hirdette meg az Astellas Pharma, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a négy magyarországi orvos- és egészségtudományi egyetem. A szakmai zsűri elnöke idén dr. Mészáros Judit, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja volt. Az idei Astellas-díjak három egyéni és három csoportos kategóriában találtak gazdára, két különdíj kíséretében. A három fővárosi nyertes mellett Tökölre, Pécsre, Pásztóra, Szegedre és Zalaegerszegre is került egy-egy elismerés.

T-Sz.Sz.

 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.