Hallgatóbarát fejlesztések a Semmelweis Egyetemen csaknem 700 millió forintból – projekztáró esemény

Már nemcsak a magyar, hanem a külföldi hallgatók is kaphatnak segítséget a stressz, és az esetleges tanulási-vizsgázási problémák kezeléséhez az egyetem karrierközpontján keresztül. Mivel a Semmelweis Egyetemen csaknem minden negyedik diák külföldi, a most záruló „Hallgatói és intézményi szolgáltatásfejlesztés a Semmelweis Egyetemen” (TÁMOP-4.1.1.A 10/2/KMR-2010-0006) című európai uniós pályázat több eleme őket is érintette.
A kétéves, több mint 445 millió forintos projekt része volt egy úgynevezett emberi erőforrás „Clearing House” modell kifejlesztése is, amely tervezhetővé teszi az egészségügyi munkaerő-piaci folyamatokat, s megbízható információkkal látja el az egészségügyi oktató intézményeket a várható trendekről.
Szintén az oktatás fejlesztését, s így a hallgatókat segíti egy másik most záruló, európai uniós forrásból megvalósult projekt. A „Képzés- és tartalomfejlesztés a Semmelweis Egyetemen” (TÁMOP-4.1.2.A/2-10/1-2010-0008) című pályázat segítségével egyebek mellett olyan szakmák oktatásához készült elektronikus képzési tananyag, amelyek folyamatosan fejlődnek, s így az ezekről szóló tankönyvek állandó frissítést igényelnének.

A meghívó ezen a linken érhető el.