NagysikerÚ előadást tartott április 14-én délután az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Árvaház és Gyermekvédelmi Központ alapítója. A rendezvényen megjelent Mádl Dalma Asszony a köztársasági elnök felesége is.
A klinika tanterme zsúfolásig telt, és a közönség vastapssal köszönte meg Böjte Atya megható beszámolóját és áldozatos gondoskodását a dévai árva gyermekekről. Böjte Csaba Atya munkásságáról és az árva gyermekekről további részleteket olvashat a www.devaigyerekek.hu  weboldalon

Középen Mádl Dalma, a kép jobb oldalán Csaba atya, bal oldalon Tulassay Tivadar, rektor

A találkozóról további részletek olvashatóak majd a Semmelweis Egyetem újság április végén megjelenő számában. 

„Csodás élmény volt Isten nevében befogadni a gyermekeket, semmihez sem hasonlítható öröm, önzetlenül jót tenni. Ez az ember igazi arca! Ezt az örömet, ezt a tisztességes érzést nem adnám oda semmilyen finom vacsoráért vagy bármilyen díjért.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincs szükségünk anyagi javakra, hátbaveregetésre. Egyszerűen csak azt mondom, hogy nincs annál nagyobb öröm, mint jót tenni, jónak, jóságosnak lenni. Jót tenni jó! Az Isten teremtette embereknek szerintem ez a hivatása. Mit jelent jót tenni? Amikor hozzánk kerül egy kis utcagyermek, ha azt mondanám neki, hogy kedves kicsi, lehet, hogy öt év múlva Budapesten, vagy mondjuk Győrben fogsz táncolni, énekelni – a gyermek nem hinné el nekem. De aztán az én hitem erőt ad neki, hogy felnőjön oda, hogy valóban képes legyen szép előadásával másoknak örömet szerezni! Azt gondolom, nagyon fontos, hogy mi felnőttek rendelkezzünk ezzel a teremtő hittel.
(…)
Bejön hozzánk egy gyermek. Ha én szépnek látom őt, ha rá tudok mosolyogni és tiszta szívvel elfogadom őt, akkor ő is elfogadja saját magát. Ha tiszta szívvel azt tudom mondani neki, hogy igenis bízom benned, hiszem, hogy talán belőled lesz a 21. század József Attilája, Kőrösi Csoma Sándora vagy Benedek Elekje – akkor az én hitem erőt ad neki, hogy mint egy mankóba belekapaszkodva felálljon, elinduljon. Minden egyes új gyermek története ezt bizonyítja.”

Részletek Csaba testvér „Hiszek a szeretet végső győzelmében!” címÚ könyvéből.
a könyv megvásárlásával Ön is támogathatja a dévai árva gyermekeket.
A könyv kapható: Szent Gellért Könyvesbolt, 1053 Budapest, Kossuth L. u. 1. Kárpátia udvar. Tel: 337-2879