Nukleáris Medicina Tanszék:

1082 Budapest, Üllői út 78/A

Izotóplabor:

Vizsgálatra való jelentkezés az Izotóplabor recepcióján, a Központi Betegellátó Épület 1. emeletén

Betegfogadás: hétfő-péntek: 8-14 óra között, kizárólag előzetesen egyeztetett időpontban

Előjegyzés az alábbi telefonszámon lehetséges: 459-1500/61969

VÁLTOZÁS!!!
 
A Nukleáris Medicina Tanszék által hatályba léptetett változás keretein belül arra kérünk mindenkit, hogy izotóplaborunkba időpontot kizárólag a 61969-es melléken 10:00-13:30 között kérjenek, illetve ha nem érnek el senkit az adott időpontban a feltüntetett melléken, akkor a  vizsgalat.nmt@med.semmelweis-univ.hu  címen tudnak kérni időpontot. (E-mail címre folyamatosan fogadunk vizsgálatkérést.) 
A többi melléken semmilyen formában nem áll módunkban időpontkéréssel kapcsolatos hívásokat fogadni. 
Megértésüket köszönjük.
 
PET/CT:

 Vizsgálatra jelentkezés a PET/CT recepcióján (Központi Betegellátó Épület földszintjén, a bal oldali folyosón elindulva közelíthető meg)

Telefon: 459-1500/61800

Szakorvosok:

Dr. Györke Tamás PhD.

Dr. Barra Magdolna

Dr. Bártfai Katalin

Dr. Bús Katalin

Dr. Dabasi Gabriella PhD.

Dr. Fekésházy Attila

Dr. Gyebnár János

Dr. Győri Gabriella

Dr. Kristóf Emese

Dr. Nagy Petra Anna

Dr. Németh Andrea

Dr. Pártos Oszkár

Dr. Reinhoffer Viktória

Dr. Varga Zsolt

Dr. Vaszilkó Éva

 

Betegelőjegyzés, betegvizsgálat, leletközlés

A PET/CT vizsgálatok rendelése a NEAK Központi Várólista Rendszerén keresztül történik. A várólistára került pácienseket időpont egyeztetés céljából a Központ munkatársai a megadott telefonos elérhetőségükön keresik meg.

Egyebekben előzetes – telefonon történő vagy személyes – időpont egyeztetés szükséges.

Vizsgálati időpontot a vizsgálatot kérő orvosnak adunk (kivételes esetben – pl. kontroll vizsgálat – „ismert” szakdolgozónak is). Ha a vizsgálathoz gyógyszer kihagyás /adás kell, valamint sürgős vizsgálat esetében a beteg orvosával való konzultáció elengedhetetlen.

A vizsgálatot csak akkor végezzük el, ha a beutaló orvos érvényes kérőlapjával érkezik a beteg. A Semmelweis Egyetem beutaló orvosainak a vizsgálatkérést a vizsgálat kérésével egyidejűleg be kell írni a Medsol rendszerbe is. Ha a vizsgálatra bármi ok miatt nem kerül sor, kérjük, hogy ezt közöljék a Tanszékkel, mert a „felszabadult helyen” más beteg vizsgálatát tudjuk elvégezni.

A betegvizsgálatra pontos időpontot adunk (nap és óra). A folyamatos betegellátás érdekében a megadott időpontot kérjük betartani, megelőzendő a beteg szükségtelen várakoztatását.

Kérjük, hogy a beteg (vagy kísérője) hozza el a rendelkezésére álló izotópdiagnosztikai és radiológiai vizsgálati dokumentációját is.

A betegek a vizsgálat előtt szóbeli és írásbeli felvilágosítást kapnak a vizsgálatról és annak elvégzéséhez írásos beleegyezésüket kérjük.

Gyermekek és súlyos állapotú betegek hozzátartozói a vizsgálat során a beteg mellett tartózkodhatnak. Sugárterhelésük elhanyagolható, de erről informáljuk őket. A terhesség korai szakában lévő hölgyek (szakdolgozók) ne kísérjék el a betegeket.

A vizsgálat eredményét – sürgős esetben – telefonon közöljük, de kizárólag a beteg orvosával.