2022-ben február 9 és 11 között megrendezésre az egyetemi TDK konferencia, a pandémia miatt ismét online formában.

A konferencián ez alkalommal három Népegészségtan szekció is helyet kapott. Az A szekcióban igazságügyi orvostani és társadalomorvostani témájú előadások szerepeltek, míg a B és C szekció előadásai a COVID járványhoz kapcsolódtak.

Intézetünk az A szekcióban képviseltette magát három előadással, amelyek mindegyike a Balassagyarmati Egészségnevelő Programhoz kapcsolódott (az absztraktok itt olvashatók).

  • Cseh Annamária (SE ÁOK V.): Orvostanhallgatók kortárs egészségnevelői szerepben – az eredményértékelés egy vizsgálati módszerének kidolgozása
  • Falus Márton (SE ÁOK III.): Hosszú távú prevenciós programok hatása 9-11. osztályos gimnazisták rizikómagatartásaira
  • Szabó Katalin (SE ÁOK V.) és Falus Márton(SE ÁOK III.): Balassagyarmati serdülők szexuális biztonságra vonatkozó ismereteinek vizsgálata
    egy egészségnevelő program hatására

Nagy örömünkre Szabó Katalin és Falus Márton előadása (dr. Major Dávid és dr. Terebessy András témavezetésével) a szekció megosztott első díjasa lett, ami egyúttal részvételi lehetőséget is jelent a jövő évben esedékes OTDK konferenciára. A Családorvos Kutatók Országos Szervezete különdíjjal is jutalmazta az előadást.

Ezúton gratulálunk valamennyi résztvevőnek és témavezetőiknek!

A díjazottak névsora itt érhető el.