Betűméret: A A A

Balassagyarmati Egészségnevelő Program

A Balassagyarmati Egészségnevelő Program egy kortárs oktatáson alapuló interaktív, digitális elemeket is tartalmazó személyes készségfejlesztő program a Semmelweis Egyetemen.

Kortárs oktatáson alapul, mert a kis korkülönbség miatt a diákok könnyebben tudnak azonosulni a fiatal oktatók által prezentált szempontokkal.
Interaktív, mert a személyes attitűdök és a motiváció szintjén történő beavatkozás csak személyes bevonódás esetén történhet meg.

Digitális elemeket is tartalmaz, mert a 21. század új oktatásmódszertant követel meg.
Készségfejlesztő, mert célja a személyes döntéshozatal fejlesztése mind az egészségesebb életmód választására való képesség támogatásával, mind a továbbtanulással kapcsolatos tudatos döntéshozás elősegítésével.

Egészségnevelési témáink: Elsősegély, dohányzás, sport, étkezés, biztonságos szexualitás
(fogamzásgátlás, asszertivitás, STD-k elleni védelem), alkohol, drog és egyéb tudatmódosítók, mentális egészség, infekció kontroll (oltások, kézmosás, antibiotikumok, a világjárvánnyal kapcsolatos naprakész információk), felelős családtervezés.

Bekerüléstámogató programunk elemei: önismereti és a saját célok felismerését segítő tréning nap, érettségifelkészítő tanfolyamok, “egyetem kukkoló” – mely során felsőoktatási intézmények mindennapjaiban nyújtunk betekintést.

A programhoz egy, hazai környezetben úttörőnek mondható kutatás kapcsolódik, melynek célja az intervenciók eredményességének mérése. A kutatási eredményeket az elkövetkező hónapokban tesszük közzé.

További információk a program hivatalos honlapján.