Betűméret: A A A

Klinikai tevékenység

A Mellkassebészeti Klinika fő profilja onkológiai jellegű, ide tartozik a tüdőrák, a mesothelioma, a mediastinalis daganatok és a tracheobronchiális tumorok sebészi kezelése, ill. számos mellűri diagnosztikus beavatkozás. A másik profil a funkcionális mellkassebészeti beavatkozások köre, mint a myasthenia gravis sebészi kezelése, a rekeszizom, a mellkasfali deformitások (tyúkmell, tölcsérmell), a TOS, vagy pl. a felső végtagi hyperhidrozis sebészi kezelése. A klinika munkatársai a bécsi egyetemmel kialakított nemzetközi együttműködés keretében végzik a hazai betegek tüdőtranszplantációját.

Intézetünkben nagy hangsúlyt fektetünk a minimál invazív sebészeti szemléletre, műtéteink nagy részét videothoracoscop segítségével (VATS) végezzük. Országos szinten is kimagasló számban VATS technikával operáljuk a tüdőlebeny eltávolításokat. Magyarországon egyedül nálunk van lehetőség lézeres tüdőműtétek végzésére, melynek segítségével a tüdőállomány nagy részének megőrzésével tudunk tumoros gócokat eltávolítani.

A Daganatsebészeti Centrumban integrált Rekonstrukciós Sebészeti osztályon dolgozó plasztikai sebészekkel együtt lehetőségünk nyílik komplex mellkasfali torzulások helyreállítására is. A nagy mellkassebészeti beavatkozások természetesen elképzelhetetlenek lennének az intézetben működő modern, jól felszerelt Intenzív Terápiás Osztály nélkül.