Betűméret: A A A

Tüdőtranszplantáció

A magyarországi tüdőtranszplantáció történetében mérföldkő a 2015-ös év, amikor hosszas előkészületeket követően elindult a hazai tüdőtranszplantációs program.

A transzplantációs műtét az Országos Onkológiai Intézet Mellkassebészeti osztályának – amely egyben a Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinikája – jól felszerelt sebészeti épületében történik. Egyes, igen komplikált esetekben azonban előfordulhat, hogy a tüdőátültetésre továbbra is a Bécsi Egyetemi Klinikán, magyar orvosok közreműködésével kerül sor.

Jelen ismertető célja a betegek és ebben a témában érdeklődök szakmailag hiteles tájékoztatása a tüdőátültetéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekről. Ha valamelyik részterületről bővebb tájékoztatást szeretne vagy olyan kérdései lennének, amelyeket itt nem érintettünk, kérjük ezeket beszélje meg kezelőorvosaival!

Amennyiben Ön vagy hozzátartozója olyan tüdőbetegségben szenved, mely miatt tüdőátültetésre szorul, úgy keresse fel az Önt gondozó tüdőgyógyászt, aki a magyar Tüdő Transzplantációs Bizottsághoz irányíthatja.

Orvosoknak bővebb információ: az ezen a linken érhető el.