Tisztelt Betegeink! Tisztelt Érdeklődők!

 

Egyetemünkön jelenleg legnagyobb beruházása, a Korányi projekt 2011 nyarán indult útjára.

A beruházás keretében a Külső Klinikai Tömb területén egy új, 20 ezer négyzetméteres, 7 szintes Központi Betegellátó Épület kerül megépítésre helikopter leszálló pályával és központi diagnosztikával. Az új épületben központi röntgen, központi laboratórium, az országban egyedülálló Központi Intenzív Osztály szolgálja majd a lakosságot, várhatóan 2015-től. Új szolgáltatási egységként létrejön egy sürgősségi fogadóhely és egy modern fizioterápiás részleg. Az épület egybeépül a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikával és a Radiológiai Klinikával, a meglévő épülettel egységes homlokzatot kap. A fejlesztés keretében átjáró rendszer kerül kialakításra a szomszédos klinikákkal, a központosítandó tevékenységek biztonságos, gyors és az időjárástól független elérése érdekében.

A Korányi projekttel a szakmai feladatok olyan átszervezése valósul meg, amely egységesíti és gyorsítja az ellátást.  A fejlesztés hatására lerövidülnek a betegutak, gyorsabban jutnak a betegek a megfelelő ellátáshoz, hatékonyabbá válik a szolgáltatás.

Az építkezés idején időnként kényelmetlenségre, zajjal, porral is járó munkafolyamatokra kell felkészülni, ezek a kellemetlenségek azonban a betegellátás biztonságát soha, semmilyen körülmények között nem érinthetik. Az építés folyamatainak szervezése úgy történik, hogy a klinikák működése zökkenőmentes legyen.

A beruházás megvalósításának időszakában szíves megértésüket kérjük, az abból származó kényelmetlenséget igyekszünk a szakmai ellátás kiemelkedő színvonalának állandóságával ellensúlyozni.

A mindenkor aktuális szervezési helyzetről, a kijelölt útvonalakról, az éppen folyó munkálatokról bővebb felvilágosítást kaphatnak a klinikai épületek bejáratainál elhelyezésre kerülő körlevelekből, illetve az info@koranyiprojekt.hu címen.

 

Tisztelettel,

az Egyetem vezetése