A Semmelweis Egyetemen a klinikai telepek 1870-es években történt kialakítása óta olyan léptékű infrastruktúra-fejlesztés nem történt a betegellátásban, mint amilyen a 2011 nyarán indult Korányi projekt.

A beruházás keretében a Külső Klinikai Tömb területén egy új, 20 ezer négyzetméteres, 7 szintes Központi Betegellátó Épület kerül megépítésre helikopter leszálló pályával és központi diagnosztikával. Az új épületben az országban egyedülálló Központi Intenzív Osztály szolgálja majd a lakosságot. Új szolgáltatási egységként létrejön egy sürgősségi fogadóhely és egy modern fizioterápiás részleg, emellett pedig kialakításra kerül egy Központi Laboratórium, melyet csőposta köt össze az épület többi egységével. A Központi Radiológiai ellátás új, centralizált képalkotó-diagnosztikai részlegének megvalósításával a Külső Klinikai Tömb valamennyi klinikája számára biztosított lesz a minőségi szolgáltatás. Az épületben helyet kap továbbá egy Központi Sterilizáló és Ágyfertőtlenítő.

Az új épület egybeépül a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikával és a Radiológiai Klinikával, azokkal egységes homlokzatot kap. A nőgyógyászati járóbeteg szakambulanciák és szakrendelők korábban a kertben, kisebb épületekben helyezkedtek el, ez a barakk épület struktúra a projekt keretében lebontásra kerül, a funkciók pedig az új Tömbben kerülnek elhelyezésre, egy légtérbe kerülve ezzel a Klinikával.

A Korányi projekttel a szakmai feladatok olyan átszervezése valósul meg, amely a jelenlegi párhuzamosságokat megszünteti, elősegítve az egységes működtetést és a teljes szakmai program megvalósítását. A fejlesztés hatására lerövidülnek a betegutak, az épületek számának csökkentésével hatékonyabbá válik az ellátásokhoz való hozzáférés.

A projekt részben az Európai Unió finanszírozásával 8,11 milliárd forint összegű támogatásból, részben hazai központi költségvetési forrásból valósul meg.