RS48158_KA-20160504-IMG_0582-scrBefejeződött az Ortopédiai Klinika átköltözése a Karolina úti telephelyről a Korányi projekt központi betegellátó épületébe– mondta el honlapunknak dr. Szendrői Miklós, a klinika igazgatója, hozzátéve, hogy a költözés két hétig tartott. Úgy fogalmazott: az 1951-es épületből olyan volt átköltözni, mint egy Trabantból átülni egy Mercedesbe.

Dr. Szendrői Mikós kiemelte: a félreeső, gazdaságtalanul működtethető Karolina úti épületből egy olyan modern, új helyre költözhetett a klinika, ahol összehasonlíthatatlanul jobb körülmények között működhet tovább.

RS47552_KA-20160406-IMG_0279-scrPéldaként említette, hogy mostantól négy-, három- és kétágyas, légkondicionált, külön mosdóval, zuhanyzóval ellátott kórtermekben biztosítják a betegek elhelyezését a korábbi hat- illetve négyágyas kórtermek helyett. A korszerű, 21. századi igényeket kielégítő, kivetítővel és modern műtőasztalokkal felszerelt műtőblokk is jelentős előrelépés a korábbi környezethez képest – tette hozzá.

 

RS48146_KA-20160504-IMG_0625-scrAz igazgató hangsúlyozta: az új helyszín a gyógyításban is kicsit más szemléletet igényel, mert mostantól könnyen elérhető számukra például a belgyógyászati, pszichiátriai, neurológiai konzílium lehetősége a Külső Klinikai Tömb klinikáinak közelsége miatt. Hasonlóképpen kedvező az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika intenzív osztályának közelsége az épületen belül, hiszen az Ortopédiai Klinikán nagy, nehéz tumorműtéteket is végeznek, amelyeknél jó, ha a közelben van intenzív terápiás háttér.

Pogrányi Péter
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Galéria

7kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.