A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegének Koraszülött Intenzív Osztálya (Korányi PIC) két tízfős csapattal is elindult a július első hétvégéjén rendezett Ultra Tisza-tó 130 váltóversenyen.  A lefutott kilométereket egy jótékonysági kampány keretein belül megvásárlásra ajánlják fel. Az összegyűlt támogatást az osztályon ápolt, édesanyjukat a járványban elveszítő koraszülöttek családjai között osztják szét.

A Korányi PIC a járványhelyzet tavaszi időszakában kiemelt COVID-ellátó centrumként működött, a koronavírussal fertőzött édesanyák intenzív ellátást igénylő újszülöttjeit, koraszülöttjeit látták el nagy számban. A családbarát ellátás komoly akadályokba ütközött: a karanténban lévő szülők csak webkamerán tudták figyelni gyermeküket, az anyatejes táplálás biztosításáért  minden alkalommal meg kellett szervezni az anyatej útját a vörös zónától az intenzív osztályig.  Voltak olyan édesapák, akik társukat elveszítve, egyedül voltak kénytelenek hazavinni kisbabájukat.

 

A járványhelyzet csillapodásával az osztály munkatársai azzal a céllal indultak el az Ultra Tisza-tó csapatversenyén, hogy részvételükkel a koronavírus-betegségben érintett koraszülöttek családjainak is gyűjtést szervezzenek. Az indulást a Decathlon Magyarország és a Póló Nyomda Online támogatta. Két orvosokból és ápolókból álló, tíz–tíz fős csapattal vettek részt a versenyen és futották le a 130 kilométeres távot. A két váltó által teljesített 260 kilométert jótékonysági kampány keretén belül szabad áron lehet megvásárolni.

A július 17-ig tartó kampányról a Korányi PIC Facebook-eseményében található részletes információ.

Hiller Balázs
Fotó: Korányi PIC

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.