Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő 1,5 millió forintos adománnyal támogatja a Semmelweis Egyetem Alapítványt, amit az egyetem koronavírussal kapcsolatos kutatómunkára fordít.

A Semmelweis Egyetem klinikusai a gyógyító munka mellett tudományos járványelemzéssel is foglalkoznak a mindennapok során. A kutatók és az érintett PHD-hallgatók pedig folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal (SARS-CoV-2) kapcsolatos hazai és nemzetközi helyzetet, a kapcsolódó szakirodalmat, és különböző kutatóprojektek keretében gyűjtenek adatokat, hogy jobban megismerjék a vírus mechanizmusát, valamint tér- és időbeli kiterjedtségét. A Hosszú Katinka által felajánlott adományt is a koronavírus elleni járványügyi elemzésre fordítja az egyetem.

„Mindenképpen szerettem volna segíteni valamilyen módon a jelenlegi helyzetben, ezért megkérdeztem dr. Merkely Béla rektor urat, aki egyben a csapatorvosunk is, hogyan tegyem. Az ő ajánlásával adományozott az Iron csapat (Gelencsér Máté, Batházi Tamás és jómagam) 1,5 millió forintot a koronavírus kutatására a Semmelweis Egyetem Alapítványnak” – írja a Facebookon közzétett posztjában Hosszú Katinka, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy aki teheti, hasonlóan járjon el.

Ha Ön is támogatni szeretné a Semmelweis Egyetem Alapítványt, akkor azt megteheti adója 1%-ának felajánlásával vagy utalhat a 11708001-20361060 bankszámlaszámra. Minden felajánlást köszönettel fogadunk!

A Semmelweis Egyetem Alapítványt dr. Szentágothai János és dr. Ribári Ottó 1992-ben alapította az egyetem oktató, gyógyító és kutató tevékenységének támogatására. Az alapítvány közhasznú tevékenységet folytat, közfeladatokat lát el az egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, kutatás, nevelés és oktatás, képességfejlesztés, valamint ismeretterjesztés területén. Bővebb információ és támogatási lehetőségek a Semmelweis Egyetem Alapítvány honlapján olvashatók.

Keresztes Eszter
Fotó: Hosszú Katinka Facebook-oldala 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.