A II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára látogatott a Magyar Vízilabda Szövetség két vezetője és több válogatott játékosa, hogy karácsonyi ajándékcsomagokkal lepjék meg az intézményben ápolt, ünnepi időszakban is bent fekvő gyerekeket.

A Magyar Vízilabda Szövetség képviseletében Märcz Tamás szövetségi kapitány, Tóth Szabolcs technikai vezető, valamint Angyal Dániel, Hosnyánszky Norbert és Vogel Soma válogatott vízilabdázó látogatott a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára, hogy karácsonyi ajándékcsomagokkal lepjék meg az intézményben ápolt, ünnepi időszakban is bent fekvő gyerekeket. Märcz Tamás úgy fogalmazott: karácsonyhoz közeledve felerősödik az emberekben a segíteni akarás érzése, ő és sporttársai minden évben részt vesznek az év végi ünnepi adományozásokban, így szívesen jöttek a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára is, hogy ajándékaikkal örömet szerezzenek a beteg gyermekeknek.

Galéria

3kép

A szövetség képviselőit dr. Györgyi Zoltán szakorvos vezette körbe a klinika megújult épületében, megmutatva egyebek mellett a felújított Hematológiai osztályt, ahol – az ország legmagasabb progresszivitási szintű ellátóhelyeként – 51 ágyon fogadják a leukémiában, limfómában és egyéb daganatokban szenvedő beteg gyermekeket.

Forrás és fotók: II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.