Advent második vasárnapján díjmentesen utazott a bécsi karácsonyi vásárba a nemrég felavatott Budapest – Bécs – Budapest vonalon közlekedő Semmelweis EuroCityvel az egyetem több száz munkatársa és gyermekeik.

A vonat, melyet a Semmelweis 250 mozdony húzott, december 8-án reggel indult a Keleti Pályaudvarról. Az eredetileg 500 fősre tervezett programot a nagy érdeklődésre való tekintettel 160 fővel bővítették.

Galéria

17kép

Az adventi kiránduláson részt vett az egyetem rektora és több vezetője is. A szintén jelen lévő dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes korábban elmondta, hogy a 250. jubileumi év kiváló alkalom a belső egyetemi Semmelweis-közösség erősítésére, tradíciók újraélesztésére, értékteremtő folyamatok elindítására, az advent alkalmából szervezett kirándulást is ezzel a céllal szervezték meg.

A Semmelweis 250 matricával ellátott Taurus mozdonyt november 7-én, az egyetem alapításának 250 éves évfordulóján avatták fel a Keleti Pályaudvaron. Dr. Merkely Béla az eseményen elmondta, a mozdony méltó módon állít emléket Semmelweis Ignác életútjának, és egyúttal jelképezi azt a 250 éves hagyományt is, amit a Semmelweis Egyetem az orvos- és egészségtudományi képzésben, oktatásban, kutatásban és betegellátásban megteremtett.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága tette közzé.