Advent második vasárnapján díjmentesen utazhat a bécsi karácsonyi vásárba a nemrég felavatott Budapest – Bécs – Budapest vonalon közlekedő Semmelweis EuroCityvel az egyetem többszáz munkatársa és gyermekeik. A vonat, melyet a Semmelweis 250 mozdony húz majd, december 8-án reggel indul a Keleti Pályaudvarról. Az eredetileg 500 fősre tervezett programot a nagy érdeklődésre való tekintettel 160 fővel bővítették.

A 250. jubileumi év kiváló alkalom a belső egyetemi Semmelweis-közösség erősítésére, tradíciók újraélesztésére, értékteremtő folyamatok elindítására – mondta dr. Hankó Balázs stratégiai és fejlesztési rektorhelyettes, majd hozzátette, az advent alkalmából szervezett kirándulást is ezzel a céllal szervezik meg.

A Semmelweis EuroCity december 8-án reggel 8 órakor indul a Keleti pályaudvarról, 8.10-kor Kelenföldön is megáll, majd háromórás menetidő után érkezik Bécsbe, Westbanhofba. A vonat aznap 17:00-kor indul vissza Budapestre.

Az adventi kirándulásra kizárólag egyetemi munkatársak, illetve gyermekeik jelentkezését várjuk. A gyermekeket saját nevükkel, és a szülő egyetemi email címével lehet regisztrálni a programra. A férőhelyek betelte után regisztrációt már nem áll módunkban fogadni.

Regisztrálok

A Semmelweis 250 matricával ellátott Taurus mozdonyt november 7-én, az egyetem alapításának 250 éves évfordulóján avatták fel a Keleti Pályaudvaron. Dr. Merkely Béla az eseményen elmondta, a mozdony méltó módon állít emléket Semmelweis Ignác életútjának, és egyúttal jelképezi azt a 250 éves hagyományt is, amit a Semmelweis Egyetem az orvos- és egészségtudományi képzésben, oktatásban, kutatásban és betegellátásban megteremtett.

KRI
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.