Az ünnepélyes eskütételt követően huszonnyolc egészségügyi szervező szakos hallgató vehette át oklevelét az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) Digitális Egészségtudományi Intézetének (DEI) diplomaosztó ünnepségén a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében.

Dr. Szócska Miklós, a DEI rektori megbízott vezetője ünnepi beszédében elmondta, sokat kell még dolgozni azon, hogy az egészségügyi szervező képzés a világ élvonalába kerüljön, de az intézetben szerzett oklevél már most is korszerű diplomának számít, a végzetteknek szinte biztosan lesz helyük a munkaerőpiacon. A digitális egészségtudománnyal foglalkozók küldetése, hogy a korszerű informatikai rendszerek fejlesztése által részt vállaljanak a gyógyításban és az egészségfejlesztésében – fogalmazott az intézet vezetője. Hozzátette, az intézet vezetése a Semmelweis Egyetem többi karával együttműködésben folyamatosan azon dolgozik, hogy a DEI regionális digitális egészségügyi és adattudományi-módszertani központtá válhasson, ezáltal is növelve az itt végzett hallgatók diplomájának értékét.

A végzettek dr. Gaál Péter dékán vezetésével ünnepélyes esküt tettek, majd ezt követően dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes és dr. Gaál Péter kézfogásukkal diplomásokká avatta őket.

Kimagasló tanulmányi eredményéért két végzős hallgató dicséretben részesült, hatan pedig az Egészségügyi Közszolgálati Kar Hallgatóiért Kitüntetést vehettek át az eseményen.

A végzett évfolyam nevében mondott búcsúbeszédében Tölgyesi Réka Katalin személyes emlékeket idézett fel az elmúlt három és fél évből, továbbá köszönetet mondott az intézet valamennyi tanárának, oktatójának és munkatársának.

Az ünnepség zárásaként a Semmelweis Egyetem vezetése részéről dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes mondott ünnepi beszédet. Rámutatott: a karon oklevelet szerzőkre úttörőként kell tekinteni, mert bár ma már az egészségügyben senki nem kérdőjelezi meg a digitális világ létjogosultságát, a módszertanok fejlesztésre szorulnak. „Elsőnek lenni nagy előny, hiszen Önök fogják létrehozni a hagyományt, a következő generáció arra fog építkezni, amit Önök megteremtenek és kiharcolnak” – fogalmazott. Az oktatási rektorhelyettes végül megkérte a végzetteket, hogy esküjükhöz híven munkájukkal szolgálják beteg embertársaik gyógyulását, és törekedjenek hivatásuk hibátlan művelésére, ismereteik állandó gyarapítására.

Haszon Zsófia
Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.