Huszonhatan – köztük az egyetem több munkatársa – vehették át oklevelüket az Egészségügyi Közszolgálati Kar (EKK) Egészségügyi Menedzserképző Központjának (EMK) diplomaosztó ünnepségén.

Dr. Szócska Miklós, az Egészségügyi Menedzserképző Központ igazgatója elmondta, a hallgatók a képzés során megtanulnak más szemmel nézni az egészségügyi rendszerre, és egy sajátos szemléletmódot sajátíthatnak el. Hangsúlyozta, az EMK legnagyobb erőssége a hallgatói közösség. Az egészségügyben meglévő problémákkal a világban mindenütt nehéz dolgozni, de az, hogy milyen hangulat sugárzik belőletek, nagyban befolyásolja, hogy a munkatársak milyen küldetéstudattal, lelkesedéssel és elkötelezettséggel végzik majd munkájukat – fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy fontos a jókedvű, céltudatos, kreatív és problémakezelő szellemiség továbbvitele. Az új egészségügyi menedzsereknek azt üzente, jól választottak, mert fontos küldetést végeznek az egészségügyben.

A Semmelweis Egyetem vezetése részéről dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes mondott köszöntőt, aki maga is az EMK hallgatója volt 2005-től 2007-ig. Felidézte, a Menedzserképző Központ büszkén tekinthet vissza 22 éves történetére, ez idő alatt sikerült mértékadóvá válnia a magyar egészségügyben. Rámutatott: az itt oklevelet kapó szakemberek egészségügyi intézmények vezető pozícióiban helyezkedhetnek el.


A diplomák ünnepélyes átadása után a végzős hallgatók nevében dr. Wikonkál Norbert, a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika egyetemi tanára mondott beszédet, aki kiemelte: a most megszerzett diploma kitágította a végzettek megszokott világát. Rengeteg izgalmas élménnyel és szép emlékekkel távoznak innen, a megszerzett tudást pedig jól fogják tudni hasznosítani munkájuk során – tette hozzá.

Kiss-Bódi Bernadett
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem 

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.