Az integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzés első 12 végzőse vehette át diplomáját a Mentálhigiéné Intézet által szervezett ünnepségen a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben.

RS49836_KA-20160629-IMG_3439-scr

A koragyermekkori pszichés és pszichoszomatikus megbetegedések, a regulációs zavarok gyógyítására kidolgozott prevenciós módszert dr. Németh Tünde gyermekgyógyász, pszichoterapeuta indította el Magyarországon, aki a diplomaosztó ünnepségen elmondta, mivel friss képzésről van szó, minden végzett hallgató a szakterület nagykövetévé válhat.

RS49860_KA-20160629-IMG_3319-scrDr. Pethesné Dávid Beáta, a Mentálhigiéné Intézet igazgatója kiemelte, társadalmi hasznossága miatt tartották fontosnak, hogy az intézet otthont adjon a speciális képzésnek. Mint mondta, a képzés a társadalom egészséges fennmaradását segíti azzal, hogy olyan szakembereket képez, akik az édesanyákat az egyik legkritikusabb élethelyzetben támogatják.

Az ünnepségen Kollár Éva klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta hangsúlyozta, a kezdeti szülő-gyermek kapcsolatok a későbbiek során meghatározó szerepet játszanak az életben. Góczán-Szabó Ildikó gyógypedagógus-pszichológus azt kívánta a hallgatóknak, újuljanak meg az évek során, hogy továbbra is ilyen különleges perspektívából lássanak rá a szülő-kisgyermek kapcsolatokra.

„Annak, aki emberekkel foglalkozik, egész életében éhesnek kell lennie a tudásra” hangsúlyozta dr. Danis Ildikó egyetemi adjunktus, képzési felelős. Ezt a gondolatot szimbolizálta az a hamuban sült pogácsa, amelyet a végzős hallgatók útravalóul kaptak diplomájuk mellé.

Keresztes Eszter

Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.