A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) tagjai több helyszínen is népszerűsítik tevékenységüket a napokban, céljuk, hogy minél több hallgató csatlakozzon a szervezethez. Hétfőn, kedden és csütörtök délután az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában, szerdán délelőtt pedig a Nagyvárad téri Elméleti Tömb bejáratánál állítják fel standjukat, de a szervezet tevékenységéről honlapjukon is lehet tájékozódni.

RS24192_KA-20141031-IMG_3283-nyilt-nap-scrA BOE-nek jelenleg több mint félezer tagja van, akik valamennyien az Általános Orvostudományi Kar hallgatói. Az egyesület fő profiljai a prevenciós munka, a karitatív tevékenység és a külföldi csereprogramok lebonyolítása.  Tagjai elsősorban arra törekednek, hogy gyermekek és fiatal felnőttek körében terjesszék az egészséges életmód fontosságát, ezért iskolákban, különböző rendezvényeken és egészségnapokon tartanak előadásokat a megelőzésről. Ezekben egyebek mellett a drogokról, alkoholról, dohányzásról, elsősegélynyújtásról, illetve a kardiovaszkuláris megbetegedésekről és a tumorokról nyújtanak felvilágosítást. Az óvodásokkal és alsó tagozatos diákokkal a Teddy Maci Kórház programjain játékos keretek között ismertetik meg a gyógyító tevékenységet.

Az egyesület tagjai emellett rendszeresen vesznek részt a Szívünk Napján, az AIDS világnapon, a Dunai Regattán, az Egyetemek és Főiskolák Vízilabda Bajnokságán, illetve a Tudás Útja Félmaratonon önkéntes egészségügyi segítőként. A különféle karitatív tevékenységek során rászorulókon segítenek, de hozzájárulnak a hallgatók külföldi tapasztalatszerzéséhez is: tavaly közel száz hallgató cseregyakorlatát segítették elő és szervezték meg.

Az egyesület tagjai tevékenységükért pénzbeli juttatásban nem részesülnek, de jóváírnak nekik úgynevezett BOE­ pontokat, ez pedig később a TDK és a cseregyakorlatok elbírálásában is szerepet játszik.

Nemes-Mozer Mária

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.