RS5420_20130827-IMG_1841-Golyatabor.jpg másolataHagyományosan idén is többhetes oktatás keretében képez instruktorokat az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS). A hallgatói rendezvények szervezésében részt vevő szervezet tagjai egy nyolchetes képzés keretében számos gyakorlati ismeretet adnak át a jelentkezőknek. A leendő instruktorok egyebek mellett a hatékony csapatmunka alapjait és kommunikációs technikákat sajátíthatnak el, de a hallgatói rendezvényekről és a szervezet felépítéséről is kapnak tájékoztatást.

DSC_0101Mivel már több mint 380 előzetes jelentkezés érkezett, a növekvő érdeklődésre reagálva idén az eddig megszokott tíz helyett tizenkét csoportba osztják a jelentkezőket a képzés első állomásán a Nagyvárad téri Elméleti Tömb dísztermében. Akik itt sikerrel végeznek és részt vesznek a heti egy alkalmon, illetve egy hétvégén márciusban, azokat az áprilisban megrendezett záró táborban avatják a csoport teljes jogú tagjaivá, instruktorokká.

Az IÖCS,  honlapjának tájékoztatása szerint Magyarország egyik legnagyobb taglétszámú független hallgatói szervezeteként több mint harminc éve vesz részt a Semmelweis Egyetem hallgatói életének szervezésében. Instruktorai egyebek mellett a gólyatábor, a gólyabál és a gólyahajó előkészületeit látják el.

Mozer Mária

Forrás: IÖCS

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem; IÖCS

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.