Az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) novemberi éves tisztújító közgyűlésén Kismarjai Kata ötödéves orvostanhallgatót választották meg a szervezet vezetőjének. Az eseményhez kapcsolódóan a leköszönő elnökkel, Bódis Bendegúzzal közösen értékelték a hallgatói szervezet előző időszakát, kitérve a jövőbeli tervekre is.

A novemberi éves tisztújító közgyűlésen Kismarjai Katát választották meg az IÖCS vezetőjének, aki 2018 óta vesz részt a hallgatói szervezet munkájában. Az új elnök hangsúlyozta, a továbbiakban is szeretné folytatni a korábban megkezdett munkát az eddig kijelölt úton tovább haladva. Mint fogalmazott, a hallgatókat az elmúlt időszakban nagyon sok változás érte, így szeretnék a megszokott, biztos hátteret biztosítani számukra. Kiemelte, ebben az esztendőben 400 új instruktort képeztek ki, amely jóval magasabb szám, mint az elmúlt években.

Bódis Bendegúz – a koronavírus-járvány miatt – a hallgatói szervezet történetében egyedülálló módon két évig töltötte be az elnöki tisztséget. Leköszönő vezetőként kifejtette, a pandémia ellenére az elmúlt időszak nagyon mozgalmas volt az IÖCS életében. Mint fogalmazott, az egyetem egy megújulási folyamaton ment keresztül, amelyhez a szervezetnek is alkalmazkodnia kellett. Meglátása szerint ezt sikerrel teljesítették, így mára az IÖCS a Semmelweis brand szerves része lett. Hangsúlyozta, az elmúlt időszakban is zöld szemléletet figyelembe véve folytatták munkájukat: minden rendezvényen repoharat használtak, illetve szelektíven gyűjtötték a hulladékot. Emellett újításként a kártyás fizetés lehetőségének megteremtését, és számos új, az instruktorok tevékenységét segítő eszköz beszerzését említette meg. Kiemelte, az IÖCS tevékeny módon vesz részt a Semmelweis Egyetem gólyatáborának szervezésében is. A rendezvény résztvevőinek száma évről évre növekszik, amely azt is mutatja, hogy az instruktorok jó munkát végeznek.

„Egy életre szóló tapasztalat, egy leírhatatlan kincs a mai rohanó világban instruktornak lenni. Amellett, hogy egy nagyon jó társaság tagja lehetsz, a tréningeknek (pl.: asszertív kommunikáció, vezetéselmélet, csapatdinamika) köszönhetően rengeteg hasznos ismeret birtokába is kerülhetsz. Számomra új perspekívát nyitott, nagyon hálásan fogok visszatekinteni erre az időszakra már végzett orvosként is – fogalmazott Bódis Bendegúz, aki a továbbiakban a Felügyelőbizottság elnökeként segíti Kismarjai Kata és az IÖCS munkáját.

Horváth Dóra
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.