Huszonöt hallgató vette át oklevelét a  Semmelweis Egyetem Közszolgálati Karának diplomaátadó ünnepségén. Alapszakon tizenkilenc egészségügyi szervező végzett, és hat klinikai vizsgálati asszisztens fejezte be a szakirányú továbbképzést. Az eskütétel után dr. Gaál Péter, az Egészségügyi Közszolgálati Kar dékánja adta át a frissen végzettek okleveleit, dr. Gál Jánossal, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettesével együtt kézfogásukkal diplomásokká avatta őket.

RS10390__ZZS5445-scrDr. Gál János rektorhelyettes ünnepi beszédében kiemelte: egy nagy csapat, az egészségügyi csapat tagjai lesznek a most végzett hallgatók, egy olyan csapaté, amely középpontjában az ember áll. Hangsúlyozta a csapatmunka fontosságát, hiszen – mint mondta – a beteg ember gyógyulása sohasem egy-egy személytől függ.

Dr. Gaál Péter, a kar dékánja köszöntötte a friss diplomásokat. Beszédében megemlékezett arról, hogy ez egy fiatal kar, a mostani a negyedik alkalom, hogy diplomát osztanak. Dr. Gaál Péter külön köszönetet mondott a klinikai vizsgálati asszisztens szakirányú továbbképzési szak első, végzett évfolyamos hallgatóinak bátorságukért és vállalkozó kedvükért. Ők ugyanis vállalták az ismeretlennel, az újdonsággal óhatatlanul együtt járó kockázatot, egy hagyományok és tapasztalatok nélküli programba való belépéssel. Nélkülük semmilyen új kezdeményezés nem tudna gyökeret ereszteni- fogalmazott a dékán.

RS10417__ZZS5215-scrA dékán ünnepi beszédében egyebek mellett arról beszélt, hogy minden diplomaosztó ünnepség számvetés a múlttal, a sikeresen elvégzett kemény munkával, de egyben előre tekintés is a jövőbe. Elmondta, nem könnyű feladat útmutatást adni válság idején, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a válság sohasem csak fenyegetést és bizonytalanságot jelent, hanem számtalan lehetőséget is arra, hogy jobban végezzük a munkánkat, hogy jobbak legyünk, lehetőséget arra, hogy fejlődjünk, emberként közösségként és társadalomként egyaránt.

RS10391__ZZS5433-scrA végzett hallgatók nevében Kiss Nikolett Ágyija köszönt el diáktársaitól, oktatóitól. Megköszönte az oktatók munkáját, akik segítőkészsége és jószándékú szigora nélkül nem lehetnének most itt. Köszönetet mondott a tanárokon kívül a dékáni hivatal munkatársainak is, hogy könnyebbé tették az iskolai életüket. Elmondta, kezünkben tartják az elkövetkező életük kulcsát, az már csak rajtuk múlik, hogy a szak adta számtalan lehetőség közül melyiket választják. Azt kívánta diáktársainak, hogy ragadják meg a lehetőséget.

Az ünnepség végén dr. Gál János rektorhelyettes azt kérte az oklevelüket átvevő hallgatóktól, hogy munkájukkal szolgálják beteg embertársaik gyógyulását, teljesítsék a rájuk váró feladatokat, törekedjenek hivatásuk hibátlan művelésére, ismereteik állandó gyarapítására. Végezetül azt kívánta a frissen végzetteknek, hogy mindaz, amit most ünnepélyesen fogadtak, életükben a legteljesebb valósággá váljék. Az egyetem nevében hivatásuk gyakorlásához eredményes munkát, sok siker, jó egészséget kívánt.

Kiss-Bódi Bernadett

Galéria

3kép

Galéria

6kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.