web-1025Testnevelő tanárokat, gyógytestnevelő tanárokat, humánkineziológusokat, rekreáció-szervezőket, sportmenedzsereket, szakedzőket, testnevelő-edzőket, rekreáció-szervező és egészségfejlesztőket, valamint sportszervezőket avattak a Testnevelési és Sporttudományi Kar téli diplomaosztó ünnepségén, ahol az alap- és mesterképzési szakok, illetve a hagyományos egyetemi és főiskolai szakok végzős hallgatói vették át okleveleiket.

Dr. Gál János klinikai rektorhelyettes az ünnepségen arról beszélt, hogy a végzettekre nagy felelősség hárul és nagyon nagy munka vár rájuk. Egyrészt azért, mert fiatalokat kell nevelniük és példát mutatni nekik. Másrészt azért, meg kell győzniük a középkorúakat és az időse korosztályt a testedzés fontosságáról. Kettős, és nehéz feladat, melyhez kitartást, és jó egészséget kívánok – fogalmazott a rektorhelyettes.

web-0903

Dr. Nyakas Csaba, a TF tudományos dékánhelyettese azt kérte a végzősöktől, legyenek büszkék arra, a karon a különböző oktatási területek – az országban egyedülálló módon – szövetségként találtak egymásra, ahogyan arra is, hogy a TF oszlopos része a Semmelweis kutató-elitegyetemnek.

Ezt követően dr. Hamar Pál tanulmányi dékánhelyetes feleskette a jelölteket, dr. Gál János rektorhelyettes és dr. Radák Zsolt, a TF dékánja kézfogásával felavatta a végzősöket.web-0923
dr. Radák Zsolt egyebek mellett azt kérte a frissen felavatottaktól, hogy esküjükhöz híven törekedjenek hivatásuk, tudományuk hibátlan művelésére, ismereteik állandó gyarapítására. Őszintén kívánom, hogy mindaz, amit itt ünnepélyesen megfogadtak, életükben a legteljesebb valósággá váljék – mondta zárszóként a dékán.

T-Sz.Sz.

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.