International Congress of Immunogenomics and Immunomics
2006 október 8-12
Budapest

Kedves Kolléga! Kedves Barátunk!

Szeretettel meghívjuk az Immungenomikai és Immunomikai Világkongresszusra, melyre 2006. október 8-12 között kerül sor a budapesti Kongresszusi Központban.

A tudományos program szinte 100%-ban kész és megtekinthető a konferencia honlapján (www.bcii2006.org)

A konferencia alapvető célkitÚzése az immunológia, orvosi genomika és informatika tárgykörébe tartozó témakörök rendszerbiológiai (systems biology), klinikai és informatikai megközelítésÚ tanulmányozása. A konferencia lehetőséget ad majd immunológiai érdeklődésÚ klinikusoknak, kutatóknak, bioinformatikusoknak és mérnököknek a tanulásra, a sokirányú tapasztalatszerzésre, bemutatkozásra és kapcsolatteremtésre.

Kérjük nézzen bele a nagyon izgalmas programba! Javasoljuk, mielőbb regisztráljon és jelentkezzen poszterrel. A részvételi díj 60.000 Ft, PhD hallgatóknak 30.000 Ft. Emellett további kedvezmények, ösztöndíjak, napijegyek iránt lehet folyamodni, részletek a honlapon. Ezek száma limitált, ezért kérjük, mielőbb jelentkezzék.

Meggyőződésünk, hogy a legkorszerÚbb immunológiát képviselő világhírÚ kutatók, klinikusok és bioinformatikusok jelenléte olyan tanulási lehetőséget biztosítanak itt helyben egy budapesti konferencián, amelyet kár volna nem kihasználni. Kérjük a kutatóintézetek, csoportok, klinikák vezetőit küldjék el fiataljaikat erre a kiemelkedő tudományos eseményre!

Plenáris előadók:Hans-Georg Rammensee (Tuebingen, Germany),Paolo Casali (Irvine, USA), Alessandro Sette (San Diego, USA),Laszlo Patthy (Budapest, Hungary),Franco M Marincola (Bethesda, USA)

Szimpóziumok:

  • Gene networks and systems biology in immunity
  • Systems modelling, computational immunology
  • Artificial immune systems and other biologically-inspired paradigms
  • Immune databases and database tools
  • Intelligent vaccine design
  • Immuno-gene therapy
  • Genetic redirection of lymphocyte function
  • Pharmacogenomics and drug development in immune diseases
  • Deciphering immune intracellular signalling pathways
  • Oncogenomics, antitumor immunome
  • Autoimmunity, autoimmune immunome
  • Pathogen analysis, infection genomics and prediction of immune-pathogen interactions
  • Allergy genomics, allergome (allergen immunome)
  • Mast cell and basophil genomics (immune-cellome)
  • Neuro-immuno genomics
  • Inflammation genomics

Szatellit “Junk DNA” and micro RNA in immunity: European Inaugural of the International PostGenetics Society
Tutorial: Bioinformatics for autoimmunity (egy napos kurzus, gyakorlati oktatással) Biobank – Databank networking and informatics From Chip Design to Bioinformatic Analysis– Open Tools from Agilent Technologies (chip kurzus-microarray és bioinformatikai softver oktatással)

A fentieken kívül szabad poszterszekció, további oktató- és kísérő rendezvények megszervezésére is sor kerül. A részletes, folyamatosan frissített program a konferencia honlapján megtalálható!

Az absztraktok beküldésének határideje 2006. május 31, regisztráció június 30. A beküldött absztraktokat a Nemzetközi Program Bizottság értékeli, és a legjobb absztraktok előadásként történő bemutatására is javaslatot tesz.

Magyar tudományos társaságok tagjainak a regisztráció egységesen 60.000 Ft (PhD hallgatóknak 30.000 Ft) ÁFÁ-val együtt. A konferenciára történő regisztráció on-line rendszerben a honlapon keresztül lehetséges. Emellett további kedvezmények, ösztöndíjak, napijegyek iránt lehet folyamodni, részletek a honlapon. Ezek száma limitált, ezért kérjük, mielőbb jelentkezzék.

Az Immunológiai Társaságok Európai Szövetségének (EFIS) felajánlása értelmében fiatal kutatóknak lehetősége van a regisztrációs díj megpályázására. A pályázat beadásával kapcsolatos formai tudnivalók a konferencia honlapján találhatók.

Javasoljuk, kezdeményezze egyeteme Doktori Iskolájánál, hogy a részvételt kreditponttal jutalmazza. A kezdeményezés támogatásában a kongresszus szervezői örömmel nyújtanak segítséget.

Kérjük, hogy a konferenciával kapcsolatos tudnivalókat ismertessék érdeklődő kollégáikkal is, függessze ki és elektronikusan is terjessze munkahelyén és környezetében a mellékelt információs lapot!!

Köszönettel és üdvözlettel:

Prof. Falus András (elnök)
Semmelweis Egyetem
faland@dgci.hu
Magyar Immunológiai Társaság

Prof. Vladimir Brusic (társelnök)
University of Queensland, Brisbane, Australia
v.brusic@uq.edu.au
International Immunomics Society

dr. Zoltán Prohászka (főtitkár)
Semmelweis Egyetem
prohoz@kut.semmelweis.hu