TÁJÉKOZTATÓ
A Semmelweis Egyetem valamennyi szervezeti egységének részére

Tájékoztatom, hogy a Semmelweis Egyetem 2013. október 18-án aláírt SZT-32252/1 számú Vagyonkezelési Szerződés-módosítása és Beszerzési szabályzata rendelkezik a jogszabályban meghatározott értékhatár feletti vagyonelem vagyonkezelésbe vételéről.

A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 11. §. (6) bekezdése alapján, a Semmelweis Egyetem jogosult – ingatlan kivételével – a működéséhez szükséges vagyonelem megvételére – az MNV Zrt. előzetes engedélye nélkül – azzal, hogyha azok értéke meghaladja a jogszabályban foglalt értékhatárt, az Egyetem az adásvételi szerződés megkötésétől számított 15 napon belül, tértivevényes levélben köteles értesíteni az MNV Zrt-t.
Az MNV Zrt. az ingóság vagyonkezelésbe adásáról levélben értesíti az Egyetemet. Az értesítésig, a vagyonelem az egyetemi nyilvántartásba nem vehető, a hozzá kapcsolódó jogok gyakorlására az Egyetem nem jogosult.
Az értékhatár összegét a 2017. évi C. törvény 5. § (5) bekezdés a) pontja határozza meg, mely 2018. évben 25,0 millió forint egyedi bruttó forgalmi érték.

A Vagyon- és Létesítménygazdálkodási Igazgatóság feladata a felügyeletet ellátó Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Állam tulajdonát képező vagyon feletti tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. értesítése, továbbá a vagyonkezelésbe vételhez szükséges engedélykérés.

Kérem a gazdasági vezetőket, hogy a fenti (darabonként/eszközönként/gépenként/immateriális javanként) értékhatárt meghaladó beszerzésekről – a szerződés megkötését követő 5 munkanapon belül – értesítsék a Vagyon- és Létesítménygazdálkodási Igazgatóságot.

Adatszolgáltatásként küldjék meg a beérkezést követő 5 munkanapon belül a szállítási, adás-vételi szerződés, számla és a szállítólevél, illetve a szállító üzembehelyezési jegyzőkönyvének másolati példányát, valamint a beszerzés szükségességének rövid indoklását.

Kapcsolattartó: Kecskésné Pinke Ibolya
Tel.: +36-1-459-1500/57708

Köszönöm segítő együttműködésüket.

2018. október

Levél 25 felettiek adatszolgRB