TÁJÉKOZTATÓ
a 2018. évi vezetői költségvetés Szenátusi elfogadását követő keretnyitásokról   valamennyi szervezeti egység részére

Tájékoztatom Önöket, hogy az Egyetem Szenátusa 2018. szeptember 27-i ülésén elfogadta a 2018. évi vezetői költségvetést. A 112/2018.(09.27.) számú határozat értelmében a 2018. évi gazdálkodási keretek megnyitásra kerülhetnek, amellyel egyidőben az ideiglenes és az előrehozott költségvetési keretek korrigálása (visszavétele) megtörténik.
A keretnyitásokat a szakterületekkel együttműködve, a Kontrolling Igazgatóság végzi az alábbi részletezésben:
1. Bér és járulék keretek
A betöltésük az SAP rendszerbe legkésőbb 2018. október 12-ig megtörténik.
2. Gyógyszerkeretek
A Kontrolling Igazgatóság a korrekciókat követően, a keretek megnyitását
2018. október 10-ig elvégzi.
3. Gazdasági-Műszaki Szolgáltatások (GMSZ):
A szezonális index figyelembe vételével, az időarányos üzletági keretek betöltése legkésőbb 2018. október 31-ig megtörténik.
4. Terápiás, dologi és felhalmozási keretek:
Megnyitásuk előtt, szükséges az üzletágak alatt lévő szervezeti egységekre (pénzügyi központokra) és forrás/alap-okra a keretmegbontások megadása. Ezért a Kontrolling Igazgatóság, az erre a célra készített mintatáblát kiküldi a főbb szervezeti egységek (egészségügyi/oktatási hálózatirányítási igazgatók, kari gazdasági igazgatók stb.) számára legkésőbb 2018. október 12-ig.
Ezt követően, az adatok visszaérkezésének függvényében betöltésre kerülhetnek a terápiás, dologi és felhalmozási keretek legkésőbb 2018. október 31-ig.
5. Központi irányítás szervezeti egységeinek GMSZ, dologi és felhalmozási keretei:
A képzett (KEPZ) alapon gazdálkodó központi szervezeti egységek keretei legkésőbb 2018. október 12-ig megnyitásra kerülnek.                                                                                                   6. Központilag kezelt feladatok:
Az ideiglenes keretek visszavonása és az éves keretek megnyitása legkésőbb
2018. október 12-ig megtörténik.
7. Maradványok megnyitása
A 2017. évi maradványok a vezetői költségvetésben meghatározott feltételekkel
2018. október 31-ig megnyitásra kerülnek.

A fenti ütemezés kapcsán felhívom a figyelmüket arra, hogy a keretnyitásokkal egyidőben az egyes keretkorrekciókat (pl.: megelőlegezett/előrehozott keretnyitások visszakorrigálása stb.) is el kell végezni, ami egyedi, speciális esetekben befolyásolhatja a határidők betarthatóságát.
Kérem mindenki együttműködését annak érdekében, hogy a fenti ütemezésben a Szenátus által elfogadott vezetői költségvetésnek megfelelő gazdálkodási keretek álljanak a szervezeti egységek rendelkezésére.

Budapest, 2018. október 2.
Tisztelettel,

Dr. Szász Károly

97942_GFIKOI