Ikt.sz: GMF/PÜI/757/2013.

Tárgy: kamarai tagdíjak levonása

T Á J É K O Z T A T Ó

egyetemi gazdálkodó egységek vezetőinek:

központi szervezeti egységek, ÁOK, EKK, ETK, FOK, GYTK, TSK, Doktori Iskola vezetőinek, GMF, SMF, továbbá a decentralizáltan gazdálkodó szervezeti egységek igazgatóinak és gazdasági vezetőinek

 A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezete tájékoztatása szerint a tagdíjlevonási listájukon szereplő egyetemi szakdolgozók közül 41 szakdolgozó nem rendelkezik kamarai tagsággal.

A hasonló esetek elkerülése érdekében, valamennyi kamarára vonatkozóan, a levonási nyilatkozat benyújtásakor a kamarai tagság fennállásának igazolására be kell csatolni a belépési nyilatkozat fénymásolatát, vagy a kamara által a tagság fennállásáról kiállított igazolást.

Megszűnik a tagdíjak Egyetem általi megelőlegezése, azaz a fizetés nélküli szabadság, terhességi-gyermekágyi segély, GYED, GYES időszakában a tagdíjak utalása szünetel.

A terhességi-gyermekágyi segély ideje alatt a munkavállaló maga döntheti el, hogy milyen mértékű tagdíjat fizet, ezért esetükben a tagdíjak utalását csak írásbeli nyilatkozatuk alapján teljesíthetjük.

A szünetelést követően a tagdíjlevonást újabb levonási nyilatkozat és az ahhoz csatolt kamarai tagsági igazolás benyújtását követően kezdjük meg.

Ha a szünetelés időszakában mégis megelőlegezésre kerül a tagdíjbefizetés – pl. a Bérosztály csak utólag értesül a fizetés nélküli szabadságról, vagy annak kiadása visszamenőlegesen történik –, akkor a tagdíj megelőlegezett összegét Egyetem felé fennálló tartozásként nyilvántartásba vesszük és a szüneteltetés lejártát követő illetményből levonjuk.

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Budapesti Területi Szervezete a kamarai tagsággal nem rendelkezők részére a tagdíjakat nem utalja vissza, ezért az érintett szakdolgozókat személyre szóló levélben is tájékoztatjuk.

Budapest, 2013. július 12.

Baumgartnerné Holló Irén s. k.