A tavalyi óriási érdeklődést kiváltó és nagy sikert arató #mutiholdolgozol napra idén is izgatottan várjuk a tavaszi szünet első napján a Semmelweis Polgárok gyermekeit. 

A 6 éve útjára indult #mutiholdolgozol program küldetése, hogy a munkatársak gyermekei beleshessenek egy munkahely életébe, láthassák, hol és mit dolgozik anya vagy apa, és így a családbarát vállalat mellett a vállalatbarát család modelljét is megteremtse. Ezeknek a családbarát eseményeknek szinte mindig többes célja van: az egyik és szinte legfontosabb, hogy segítjük munkatársainkat a gyermekfelügyelet megoldásában, hiszen a tavaszi szünet első napja számukra munkanap; a másik, hogy a program szervezésében és szakmai lebonyolításában résztvevő munkatársaink jobban megismerik egymást, így a szervezeti egységen belüli vagy azok közti kooperáció fejlődik; végül pedig hiszünk abban, hogy már kis kortól kezdve érdemes felkelteni a gyerekek érdeklődését különöző szakterületek munkája iránt, hiszen közülük kerülnek majd ki a jövő gyógyítói, oktatói, kutatói.

Tavaly a gyermekek megismerkedtek a Fogorvostudományi Kar, Egészségtudományi Kar, Szenátusi Főtitkárság és a Semmelweis Stúdió munkájával, idén a Gyermekgyógyászati Klinika nyitja meg kapuit a gyerekcsapat előtt. 

Ízelítő az izgalmas programból: 

  • Megismerkedhetnek egy igazi mentőautóval, belülről a Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat szakembereinek vezetésével.
  • Játszva tanulunk a nap során: elsősegélynyújtási alapismeretekkel, sebkezeléssel, újraélesztési technikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők. 
  • A terápiás kutyusok is tiszteletüket teszik a klinikán.
  • Felnőttkorban is hasznos lesz, ha a gyerekek már most megismerkednek a stresszkezelő és szorongásoldó technikákkal
  • Mi fán terem a gyógyszer és mit csinál a gyógyszerész? – minden kérdést megválaszol a gyógyszertár szakmai csapata.
  • A családjáról és hivatásáról mesél majd Dr. Bókay János, a klinika osztályvezető főorvosa, akinek ükapja és dédapja a hazai gyermekgyógyászat nagy úttörői voltak és a Bókay utcai klinika európai hírnevének kiépítésében is fontos szerepet játszottak. 

Az élménynapra idén is online tudnak bejelentkezni. A férőhelyek felét a Gyermekgyógyászati Klinika munkatársainak általános iskolás gyermekei számára tartjuk fenn. 

A #mutiholdolgozol élménynap

  • időpontja: 2024. március 28. (csütörtök) 8-12 óráig (igény szerint 7:30-tól 16 óráig biztosítjuk a gyermekfelügyeletet)
  • helyszíne: Gyermekgyógyászati Klinika (1083 Budapest, Bókay János u. 53-54.)
  • Az élménynapra általános iskolás korú gyermekeket várunk
  • egyéb információ: a sikeres regisztrációról és a fontos tudnivalókról e-mailben tájékoztatjuk.

regisztráció a Gyermekgyógyászati Klinikán dolgozók számára 

regisztráció más szervezeti egységben dolgozók számára

A tavalyi év #mutiholdolgozol napjának élménybeszámolóját és fotógalériáját IDE kattintva találja.