November 24-én ismét személyesen találkozhattunk a szervezeti egységekben dolgozó családbarát nagykövetekkel. 

A Családbarát Egyetem Központ célja a kezdetektől, hogy a munkatársak életvitelét olyan programokkal segítse, amikre igazán szükségük van, és ami a családjuk jóllétét is szolgálja. A nagyköveti program célja, hogy minden munkatárs értesüljön az aktuális és állandó családbarát programjainkról, eseményeinkről; az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásokról és kedvezményes ajánlatokról. Azt tapasztaljuk, hogy azon kollégák számára, akik nem számítógép előtt végzik munkájukat nehezebb ezeket az információkat eljuttatnunk: a Családbarát Egyetem Központ nagykövetei hidat képeznek a Központ és a képviselt szervezeti egység munkatársai között, sőt alakítaják is a programot javaslataikkal, meglátásaikkal.

Az első nagyköveti találkozóra szeptemberben került sor, ahol átfogóan bemutatottuk a nagyköveteinknek a Családarát Egyetem programot és a Semmelweis kártyával kapcsolatos legfontosabb információkat. A novemberi találkozót viszont sokkal kötetlenebb, az együttműködésünket elmélyítő alkalomnak terveztük. Ebben az elhatározásunkban az Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság trénere (egyben a főigazgatóság egyik nagykövete), Fehér Gábor segített minket.

Az ambassador program működőképességének kritikus pontja az, ahogyan nagyköveteink a szervezeti egyságeikben képviselik a Családbarát Egyetem Programot. Összekötik és közvetítenek a  Központ és a saját munkatársaik között, így a hatékony kooperáció és kommunikáció létfontosságú. Az együttműködési készség, valamint a kapcsolatrendszer fejlesztésére irányuló tréning megkönnyíti az egymásközti tapasztalatcserét, feltárja az elakadásokat és a csoport szinergiájának fejlődését eredményezi.

A fesztelen, ám tudatosan felépített program során figyeltünk arra, hogy a nagykövetek munkáját hasznos kommunikációs tanácsokkal is segítsük, így a leggyakrabban tapasztalt kifogásokat egyszerűbben és könyedebben kezelhetik a jövőben. 

Óriási élmény volt számunkra a találkozó, reméljük hamarosan megismételhetjük!

Továbbra is csatlakozhat nagyköveti csapatunkhoz! Kérjük jelentkezzen e-mailen: csaladbarat@semmelweis.hu