A menopauza világnapján, 2023. október 18-án vehette át a Semmelweis Egyetem a Helloklimax Munkahely 2023. díjat. A díjban olyan cégek részesülhettek, akik elkötelezettek munkavállalóik testi, lelki és mentális támogatásában, különösen a menopauza ideje alatt. 

Az év során, a Családbarát Egyetem Központban kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársait megismertessük a változókor velejáróival, hiszen a dolgozók 70%-a nő, akiket életük során közvetlenül érintenek a változókorral járó tünetek, nehézségek.

A program során fontosnak tartottuk, hogy a fizikai tüneteken túl az érzelmi, pszichológiai hatásokat és a tünetek enyhítésének lehetőségeit is bemutassuk a kollégáknak. Ebben a célkitűzésben támogatást kaptunk a helloklimax program szakmai csapatától: májusban az I. Menopauza Konferencián száz egyetemi dolgozó vehetett részt, szeptemberben konfliktuskezelési workshopot szerveztünk a klimax jegyében a főnővérek részére, továbbá tabumentesítő előadáson tudatosulhatott mindenkiben, hogy nincsenek egyedül a nehéz tünetekkel sem.

A Családbarát Egyetem Központban büszkék vagyunk arra, hogy ilyen előremutató kezdeményezéshez csatlakozhattunk és részt vehettünk a klimax-párbeszéd és tabumentesítés elindításában, mert ez is mutatja, hogy a Semmelweis Egyetemen törődünk egymással!

Az egyetem által elnyert munkáltatói védjegyeket és díjakat ide kattintva találja.

Galéria

8kép

Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem