A Családbarát Egyetem Program szolgáltatásai között kiemelt fontossággal bírnak a családtámogatási intézkedések, melyek széles körű segítséget nyújtanak a családos egyetemi polgároknak. A projektjeink egyaránt támogatják a bölcsődéseket, óvodásokat, általános iskolásokat, és a legújabb programok már kiterjednek a középiskolás gyermekekre is. Idei nyári táborainkban lehetőséget biztosítottunk a kötelező iskolai közösségi szolgálat idejének színvonalas és hasznos eltöltésében.
Ezúttal a Semmelweis Egyetemen ősszel induló emelt szintű érettségi előkészítő tanfolyamra biztosítunk kedvezményt a munkatársak középiskolás gyermekei számára. 

Választható tantárgyak: biológia, kémia, kémia-csak számítások.

Az előkészítő alkalmával átismétlésre kerül a gimnáziumi tananyag, ami feltételezi az előzetes ismeretet, továbbá célirányosan az emelt szintű érettségire készíti fel a diákokat. Az egyetem kiváló oktatói számolási példákkal, otthoni házi feladatokkal, interaktív problémafeltárással igyekeznek megkönnyíteni a felkészülést. A kémia érettséginek a legnehezebb része a számolási feladatok, így jelentkezhet csak számítási példamegoldó előkészítőre is.  A tanítás 20-25 fős csoportokban zajlik, az egyetemi ZOOM rendszeren keresztül.

A tanfolyamok tervezett beosztása:

A tanfolyam kezdete: 2023. október 2. 
A tanfolyam várható befejezése: 2024. április 27.

Tantárgyanként heti 2 alkalommal, összesen 5 tanítási óra: hétfő – szerda, kedd – csütörtök (2,5-2,5 óra), csütörtök – szombat párosításban (csütörtökön 2,5 óra, minden második szombaton 5 óra). A tanórák 45 percesek, az egyes órák között szünetekkel. Az oktatás hétköznap (csoportbeosztástól függően) 16.30-tól vagy 18.30-tól, szombaton 10 órától kezdődik.

Jelentkezés:
A kedvezmény igénybevételéhez az előregisztráció során ellenőrizzük jogosultságát!

JOGOSULTSÁG-ELLENŐRZő ELŐREGISZTRÁCIÓ

Az előregisztrációval egy időben jelentkezzen az Oktatásigazgatási Hivatal honlapján is 2023. szeptember 8. 14 óráig! (Az előregisztráció során kizárólag a kedvezmény igénybevételének jogosultságát ellenőrizzük. Az előregisztráció nem minősül a tanfolyamra való jelentkezésnek!)

A jelentkezők az Oktatásigazgatási Hivatal honlapján történő sikeres online jelentkezést követően visszaigazoló e-mailt kapnak. Az egyes napokra a helyek korlátozott számban érhetők el. A tanfolyam indulását megelőzően az egyetem munkatársa szóban, és/vagy írásban fogja leegyeztetni a jelentkezővel, hogy mely csoportba és időpontra tudja beosztani.

A tanfolyam kedvezményes díja: 142.000 Ft/tantárgy/diák

A tanfolyami díj befizetési időszaka: 2023. szeptember 11 – szeptember 22. (Az utaláshoz szükséges adatokat, a befizetési időszak előtt minden leendő diák megkapja.) 

További információért és a kapcsolattartó elérhetőségeiért látogassa meg az Oktatásigazgatási Hivatal oldalát!