Frissítés! A júniusi sporttáborokba is várjuk a középiskolás segítők jelentkezését!

A Családbarát Egyetem Központ lehetőséget biztosít munkatársai középiskolás korú gyermekeinek, hogy a kötelező iskolai közösségi szolgálat 50 órájának egy részét vagy egészét a Semmelweis Egyetem nyári táboraiban teljesíthessék.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 6.§. (4) bekezdése alapján a középiskola elvégzését közvetlenül követő érettségi vizsgaidőszakban az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása. A közösségi szolgálattal kapcsolatos részletes tájékoztató minden középiskola honlapján elérhető.

A nyári táborokat munkatársaink általános iskolás gyermekei számára szervezzük meg 2023. július 3 – július 28. között a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben.

A segítők jelentkezését 2023. június 15-ig várjuk a cikk alján szereplő regisztrációs felületen. Kérjük, hogy csak abban az esetben regisztráljanak, ha a teljes heti részvételt vállalni tudják (25 óra). 

Milyen tevékenységekben számítunk segítségre?

  • gyermekek kísérése a külső programokra
  • segítségnyújtás az étkezésnél
  • a szakmai területek programjainak háttértámogatása
  • szakmai támogatás mellett saját foglalkozást is tarthatnak azon segítők, akik kedvet éreznek erre

A megfelelő intézményben eltöltött közösségi szolgálat során a fiatalok megtapasztalják a segítő tevékenység, a felelősségvállalás,  a közösségért tevékenykedés szépségét. Lehetőségük nyílik megismerni számos munkahelyet, megtudhatják, melyek azok a területek, ahol megállják a helyüket, ez segítheti őket a pályaválasztásban. A Semmelweis Egyetem nyári táboraiban végzett közösségi szolgálat során biztosak vagyunk benne, hogy a fiatalok olyan események részesei lesznek, melyek maradandó élményekkel gazdagítják őket.

További információért, illetve az együttműködési megállapodás előkészítése érdekében vegyék fel a kapcsolatot dr. Frank Tamással, a Családbarát Egyetem Központ pedagógiai programjainak vezetőjével, a csaladbarat@semmelweis.hu e-mail-címen.

TURNUSOK TÁBOR JELLEGE HELYSZÍN NYITVA TARTÁS REGISZTÁCIÓ
július 3-7. angol/német – tematikus tábor Nagyvárad téri Elméleti Tömb 7.00-18.00 Jelentkezem
július 10-14. napközis tábor Nagyvárad téri Elméleti Tömb 7.00-18.00 Jelentkezem
július 17-21. informatika/olvasóvá nevelés – tematikus tábor Nagyvárad téri Elméleti Tömb 7.00-18.00 Jelentkezem
július 24-28. egészségnevelés – tematikus tábor Nagyvárad téri Elméleti Tömb 7.00-18.00 Jelentkezem
A júniusi sporttáborokba is várjuk azokat a középsikolás segítőket, akik betöltötték a 16. életévüket és aktívan sportolnak. 
TURNUSOK TÁBOR JELLEGE HELYSZÍN NYITVA TARTÁS REGISZTÁCIÓ
június 19-23. sporttábor Zágrábi úti sporttelep 8.00–16.30 Jelentkezem
június 26-30. sporttábor Zágrábi úti sporttelep 8.00–16.30 Jelentkezem

 

Kiemelt kép: https://www.freepik.com