Első ízben hirdette meg a Családbarát Egyetem Központ a Semmelweis Polgárok gyermekei számára a rajz- és művészeti pályázatot. A négy korcsoport fiataljai: ovisok, kisiskolások, felső tagozatosok és középiskolások a művészi önkifejezés segítségével jelenítették meg érzéseiket, gondolataikat.

A pályázatra beérkezett alkotások sokszínű technikával készültek: a gyerekek rajzoltak, festettek és voltak, akik a textiltechnikát választották eszközként. Az irodalmi szegmensben pedig egy „valós mese” is megjelent – számolt be a részletekről Frank Tamás, a Családbarát Egyetem Központ pedagógiai programokért felelős vezetője.

Kiemelte: nem a klasszikus értelemben vett művészeti verseny volt a cél, hanem a szellemiséget, a lelkiséget előtérbe helyező, egymás gondolatait, érzéseit megismerni kívánó programot kívántak indítani a kollégák gyermekeinek. Minden résztvevő gyermek számára készültek az életkori sajátosságoknak megfelelő díjakkal.

Az együttműködő partnerek közül a MÜPA és a Csodák Palotája belépőjegyekkel támogatta a programot, a Móra Könyvkiadó pedig a különböző korosztály érdeklődéséhez illeszkedő tárgyjutalmat ajánlott fel.

Galéria

11kép

A pályázat sikerét látva a központ folytatni kívánja a művészeti programsorozatot, melynek előzményeként tekinthetünk a 2022 nyarán megszervezett, és 2023 nyarán is folytatni kívánt művészeti alkotótáborra.

Kép forrása: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem