Január 2-6. között, a meghosszabbított téli szünetben ismét gyermekfelügyelettel segítette az egyetem dolgozóit a Családbarát Egyetem Központ. Az egyhetes program elsősorban az általános iskolás korosztálynak szólt, ám ez alkalommal óvodás korú gyermekek részvételére is lehetőség nyílt.

A gyermekfelügyeletet a napközis táborok mintájára háromezer forintos napidíjért, háromszori étkezéssel, reggeltől késő délutánig hirdette meg a központ, a Pető András Kar szakembereivel együttműködésben. Ez alkalommal az egyetem bérleményében, a City Corner épületében (Üllői út 25.) várták a gyerekeket.

Frank Tamás, az iskoláskorú gyermeket nevelő családokat támogató program vezetője elmondta, a kiválasztott helyszín teljes mértékben megfelelt az elvárásaiknak: könnyen megközelíthető, ami mind a gyerekek odajutása, mind a napközbeni programok miatt fontos szempont volt, emellett a közelben a gyermekek étkezését tekintve sem kellett kompromisszumot kötniük.

Szerencsénkre az időjárás kegyes volt hozzánk, sokat játszottunk a szabadban. Minden nap meglátogattuk a közeli játszóteret vagy a Károlyi-kertet. Egy különlegesebb programmal is készültünk: szerdán három órát töltöttünk a gyerekekkel a Fővárosi Állat- és Növénykertben, amit mindannyian nagyon élveztek

– emelte ki Frank Tamás.

A program vezetője hozzátette, ahogy az őszi szünetben, így most lehetőség nyjlt akár egy-egy nap igénylésére is, amivel több szülő élt is. Emellett a téli gyermekfelügyeletre úgy készültek, hogy óvodáskorú gyermekek is tudjanak csatlakozni, így két nagycsoportos is részt vehetett a napközis táborban.