A Szoborpark Múzeumban az 1945-1990 közötti kultúrpolitika által rendelt köztéri szobrok láthatók. Bár az 1989-90 évi politikai rendszerváltáskor ezek az alkotások eltűntek a közterekről, további sorsuk ugyanolyan érdekes, mint az előéletük. Előd Ákos Ybl- és Podmaniczky-díjas építész tervei alapján megépült az „Egy mondat a zsarnokságról…” tematikus szoborpark, amely önálló műalkotásként a mindenkori politikai diktatúrák kritikájaként is értelmezhető.

Az idősebbek még eredeti helyükön is látták Osztapenkó, Marx és Engels vagy Kun Béla szobrát, felvonultak Lenin vagy a Tanácsköztársaság emlékműve előtt. A fiatalabbak figyelmét a történelmi háttér, a diktatúra sok tonnás valósága és egy távoli, ismeretlen korszak hatásos megjelenítése kötheti le a parkban és annak kiegészítő létesítményeiben a Barakk Moziban és a Bunkertárlatban.

A Memento Park azért is különleges és egyedi múzeum, mert az 1994 évi nyitás óta önállóan, költségvetési támogatás nélkül működik, 2007-től pedig a Monumentum Közhasznú Alapítvány segíti az üzemeltetést.

Kedvezményes mértéke

40% a teljes árú belépőjegyből. A kedvezmény a Semmelweis Kártya felmutatásával vehető igénybe. 

Egy azonosító felmutatásával egy szolgáltatásra legfeljebb 10 fő számára érvényes kedvezmény vehető igénybe.

info@mementopark.hu