Az Unicum Házban a Zwack család történetébe és a különleges, 230 éve titkos receptúra készítésének folyamatába pillanthatnak be a látogatók. A vezetett túrák során megnézhetik a régi lepárlót, amit az „Unicum Szívének” hívnak, hiszen itt készül a legendás ital, láthatják a gyár életének több évszázadából származó palackokat és gépeket, de a felhasznált fűszerekkel is közelebbről ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Kedvezmény mértéke

20% a standard túrák felnőtt belépőjegy árából 

A látogatáshoz bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségek egyikén. 

Elérhetőségek:

Telefonszám: +3614762383
E-mail: muzeum@zwackunicum.hu

Galéria

8kép

A Zwack Unicum keserű likőr több mint negyven hazai, valamint a világ minden tájáról érkező fűszer és gyógynövény kivonatából, illetve párlatából készül. Az italt először a Zwack család egyik őse, Zwack doktor készítette gyógyszerként II. József Habsburg császárnak 1790-ben. A császár, megkóstolva azt, így szólt: „Das ist ein Unicum!”, ezzel rögtön nevet is adva a később összetéveszthetetlen gömbölyű üvegbe palackozott gyógynövényitalnak.

 

Az Unicum hungarikum, Magyarország nemzeti italaként ismerik. A receptje hétpecsétes családi titok, az eszerint elkészített Unicumot hat hónapon keresztül tölgyfahordóban érlelik a Soroksári úti gyár pincéjében. Az Unicumot a világ minden részébe exportálják, különösen Olaszországba, Németországba és a környező országokba, de nemrég a kínai piacra is bevezetésre került.