A Nemzeti Színház összeköti a különböző korosztályokat, a budapestieket és a vidékieket, a határon túli magyarságot és az anyaországi magyarságot és nem utolsó sorban az összmagyarságot a világgal. Ezek mentén az összekötések mentén állt össze a Nemzeti Színház programja az elmúlt években.

Igyekeztünk megszólítani valódi színházi élményekkel a fiatalságot, befogadtunk értékes előadásokat a vidék és a határon túli területek színházaiból, illetve elvittük produkcióinkat az ország minden tájára és a határokon túlra is. 

A Nemzeti Színház prioritásai jól látszanak a repertoáron is. Főleg – persze nem kizárólag – a fiataloknak szólóan folyamatosan műsoron tartják a legfontosabb magyar klasszikusokat, ilyen a Bánk bán és a Csongor és Tünde, valamint Az ember tragédiája. Nagyszabású, a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közös előadásból is megismerhetik az ifjabbak a máig legnépszerűbb kötelező olvasmányt, Gárdonyi Géza művét, az Egri csillagokat, és évek óta műsoron tartják Petőfi János vitézét is. Emellett számos olyan magyar szerzőt is bemutatnak, aki a magyar irodalom legnemesebb vonalába sorolható. Euripidésztől, Shakespeare-en, Ibsenen, Csehovon át Bulgakovig a külföldi klasszikus drámairodalom is jelen van a színházban, és a kortársakról sem feledkeznek meg, így például Ivan Viripajev művei is láthatók voltak a Nemzetiben.

Azokat invitáljuk tehát előadásainkra, akik értékes és inspiráló gondolatokra vágynak, akik szeretik megélni a színház költőiségét és teljességét, és akik képesek a többdimenziós gondolkodásra.

Kedvezmény mértéke
  • minimum 20% az előadások jegyárából

A kedvezmény személyes és online vásárláskor is felhasználható.

Személyesen a Semmelweis kártya felmutatásával a jegypénztárban, telefonon a +36 1476 6868 számon, írásban a jegy@nemzetiszinhaz.hu e-mailcímen várják a jegyrendeléseket.

Online vásárláskor a fizetés megkezdése előtt ki kell választani a kupon nevét és beírni a kuponkódot.

Kupon név SOTE

Kuponkód: SCSBP20