A Concerto Budapest több mint egy zenekar, egy különleges szellemi és zenei műhely, ahol az értékteremtés és a szenvedélyes művészi elkötelezettség kimagasló emberi és szakmai színvonallal párosul. Az együttessel rendszeresen fellépő világsztár szólisták, a rendkívül változatos és széles repertoár, mely a klasszikusoktól a romantikusokon és a 20. század szerzőin át a kortárs zenéig ível, eseménnyé teszik előadásait. Egyedi hangzása és játékmódja a zenekar összetéveszthetetlen védjegyévé vált.

Kedvezmény mértéke

30% a saját szervezésű koncertekre (kivétel a gyermekkoncertek: Manó, Hangfogó, Mozart-napi gyerekprogram)

Kedvezményes jegyek vásárlása előzetes foglalással lehetséges e-mailen vagy telefonon. Kérjük, az e-mailben jelezzék, hogy a Semmelweis Egyetem polgárai részére nyújtott kedvezménnyel kívánnak élni, továbbá küldjék át Semmelweis Kártyájuk azonosítóját is.

  • E-mail cím: jegy@concertobudapest.hu
  • Telefon: +36-1-215-5770 – hétköznapokon, 10-15 óra között

A Concerto Budapest zeneigazgatója és első karmestere a Kossuth-díjas Keller András. A világszerte ismert Keller Quartet alapítója tizenöt éve vette át a zenekar irányítását, amely abban az évben, 2007-ben ünnepelte megalakulásának 100. évfordulóját. A zenekar Keller András személyében és vezetésével a magyar kamarazenélés legnemesebb tradícióit viszi tovább, melyeket Bartók Bélától és Weiner Leótól Végh Sándoron és Rados Ferencen át Kurtág Györgyig ívelő folytonosság és zenei szellemiség fémjelez. 

A Concerto Budapest nemzetközi térnyerésével párhuzamosan ettől az évadtól csatlakozik a zenekarhoz korunk két kimagasló zenészegyénisége és dirigense: első vendégkarmesterként Eötvös Péter zeneszerző és rezidens művészként Mihail Pletnyov zongoraművész, karmester.

Mellettük olyan kitűnő vendégművészek látogatnak hazánkba a zenekar meghívására, mint Oksana Lyniv, Juliane Banse, Nyikolaj Luganszkij, Jonathan Biss és Lucas Debargue.
A külföldi fellépők mellett olyan kiváló magyar művészeket láthat és hallhat a közönség a zenekar oldalán, mint Ránki Dezső, Bretz Gábor, Perényi Miklós, a Muzsikás Együttes, vagy a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor ifjú felfedezettjei, valamint Baráti Kristóf, aki ezúttal nem csak fellép a zenekarral, de első ízben vezényli is.