A Családbarát Egyetem Program keretében először vehetnek részt az egyetemi munkatársak általános iskolás gyermekei nyári napközis táborokban. A júniusban lezajlott két sporttáborról hozunk most fényképes beszámolót.
A nyári sporttábort két turnusban, június 20. és 24., illetve június 27. és július 1. között rendezték meg a Testnevelési és Sportközpont Zágrábi utcai Sporttelepén, ahol reggel fél 8-tól délután fél 5-ig számos programmal várták a gyerekeket. A kisebb korosztállyal (6-9 év) a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvodájának dolgozói, a nagyobbakkal (10-14 év) a sportközpont testnevelő tanárai foglalkoztak – mondta el Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója, majd hozzátette:

Nagyon jó érzés volt megtapasztalni, hogy néhány program kivételével olyan remekül működött közösen is a játék, hogy tulajdonképpen egy csapatként kezeltük a gyerekeket, szükségtelen volt a korosztályos bontás. A fiatalabbak kicsit felnőttek az idősebbekhez, a nagyok pedig segítették a kisebbeket.

Voltak ismert mozgásos játékok, mint a kidobós, futball, de újdonság lehetett sok táborozó számára a méta, az ultimate frizbi vagy a floorball. Ezen kívül váltóversenyben és akadálypályán is versenghettek a gyerekek, sőt akit érdekelt, belekóstolhatott a teniszezés alapjaiba is.

Több résztvevő gyerek is „duplázott” a sporttáborokban, és bár a két hét ritmusa azonos volt, a tartalmat úgy állították össze, hogy élvezhető legyen a visszatérők számára is – mondta el az igazgató.

A mozgásos feladatok mellett a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ és a Biztonságtechnikai Igazgatóság munkatársaival együttműködésben kiegészítő programokkal is várták a gyerekeket,  az egészséges életmód, a helyes táplálkozás és a fenntartható környezet is szerepelt a foglalkozások között – természetesen korosztályspecifikus formában.

 

Munkatársaink visszajelzései:

„Nagyon jól érezte magát a fiam, a táboroztatók maximálisan odafigyeltek rájuk, a sportprogramok pedig izgalmasak voltak. Köszönjük!”

„A gyermekeim remekül érezték magukat, a tábor rendkívül színvonalas volt!”

„Köszönjük, hogy van ilyen lehetőség!”

„Én minden kollégámnak csak ajánlani tudom. Remek pedagógusok, programok. Köszönet érte!”

“Felemelő volt látni, hogy a gyerekek milyen könnyen kapcsolódnak. Maximálisan elfogadóak és empatikusak voltak egymással, pedig többségében ismeretlenül érkeztek a napközis táborokba. Pillanatok alatt összebarátkoztak, és egyáltalán nem számított, hogy ki mennyire mozog otthonosan egy-egy sportágban, biztatták, lelkesítették egymást, aminek eredményeként sok gyerek egyre nagyobb önbizalommal vett részt a csapatjátékokban” – foglalta össze tapasztalatait Gál Edit a Semmelweis Egyetem Napköziotthonos Óvoda óvodavezetője.

Várszegi Kornélia hangsúlyozta, hogy az irodai dolgozók előkészítésben nyújtott segítsége nélkül a táborok nem jöhettek volna létre, emellett külön köszönetét fejezte ki a testnevelő tanárok és az óvodai dolgozók helyszínen nyújtott fáradhatatlan munkájáért. 

Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem